Featured post

Let op: zelf ontstoppen kan gevaarlijk zijn!

Bij Michel Doorn raden we ten zeerste af om uw gootsteen zelf te ontstoppen, omdat:

 • U risico loopt schade aan te richten aan de afvoer van uw gootsteen;
 • U door uw gebrek aan specialistische kennis ook uw leidingwerk kunt beschadigen;
 • Het in veel gevallen niet lukt om zelf de verstopping te verhelpen;
 • U de verstopping in veel gevallen niet echt verhelpt, waardoor die later (erger) terugkomt.

We snappen dat u misschien toch een poging wilt wagen en met een huismiddel aan de gang gaat. Wees in dat geval voorzichtig, want het herstellen van de schade die u eventueel aanricht, kost een stuk meer dan het verhelpen van de originele verstopping in uw afvoer. Volg daarom goed onze tips voor het ontstoppen van de gootsteen, dan loopt u zo min mogelijk risico op schade. Let op: wij garanderen niet dat er helemaal geen schade ontstaat. Uw gootsteen zelf ontstoppen doet u op eigen risico.

 

Top 4 beste oplossingen voor het ontstoppen van de gootsteen:

 

1. Baking soda & azijn laten werken

Als u ontdekt dat er bij u in huis een gootsteen verstopt zit, kunt u als eerste proberen die gootsteen te ontstoppen met baking soda en azijn. Dit is een beproefde en milieuvriendelijke methode. De twee ingrediënten samen kunnen een krachtige reactie veroorzaken die kan helpen de verstopping effectief op te lossen.

 • Giet een half kopje baking soda direct in de afvoer.
 • Voeg hieraan een half kopje witte azijn toe; dit zal gaan bruisen.
 • Sluit de afvoer af met een stop of doek om de reactie naar beneden te dwingen.
 • Wacht een paar uur of zelfs een nacht, en spoel dan door met heet water.

 

2. Een ontstoppingsveer gebruiken

Voor hardnekkiger verstoppingen kan een ontstoppingsveer uitkomst bieden. Deze flexibele, lange draad helpt u dieper in de afvoer te komen en fysiek de verstopping te verwijderen. Het vereist wat behendigheid, maar met wat geduld kunt u vaak de oorzaak van de verstopping bereiken en verwijderen.

 • Voer de veer voorzichtig in de afvoer.
 • Draai de veer terwijl u deze verder duwt om door de verstopping heen te breken.
 • Trek de veer terug als u weerstand voelt en probeer eventuele verstoppingen mee te nemen.

 

3. De afvoer spoelen met heet water

Een eenvoudige maar effectieve methode is het doorspoelen van de afvoer met heet water. Dit is vooral effectief bij vetophopingen.

 • Kook een grote pan met water of gebruik een waterkoker.
 • Giet het kokende water in een gestage stroom direct in de afvoer.
 • Dit kan helpen om opgehoopt vet en zeep op te lossen.

 

4. Het reinigen van de sifon

Soms ligt de oorzaak van de verstopping in de sifon (ook wel zwanenhals genoemd) onder de gootsteen. Deze kunt u zelf losmaken en reinigen.

 • Plaats een emmer onder de sifon om water op te vangen.
 • Schroef de sifon los (meestal met de hand of met een tang).
 • Maak de sifon schoon en verwijder eventuele verstoppingen.
 • Bevestig de sifon weer en controleer op lekken.

 

Af te raden doe-het-zelf ontstoppingsmethodes:

 1. Een ontstopper gebruiken: Hoewel het op internet vaak juist wel wordt aangeraden om een ontstopper te gebruiken, raad Michel Doorn het ten zeerste af! Het gebruik van een ontstopper kan leiden tot extra druk op de leidingen, vooral bij oudere of zwakkere leidingsystemen. Deze druk kan lekkages of zelfs breuken veroorzaken, vooral als de ontstopper met te veel kracht wordt gebruikt. De verstopping kan ook verergeren. De verstopping wordt dan verder in de leiding geduwd in plaats van losgemaakt.
 2. Chemische middelen gebruiken: Chemische ontstoppingsmiddelen kunnen niet alleen schadelijk zijn voor het milieu, maar ook voor uw leidingen. Ze kunnen corrosie veroorzaken en de situatie op de lange termijn verergeren. In ons blog over de schadelijkheid van ontstoppingsmiddelen gaan we hier dieper op in.
 3. Reiniging met een vaatwastablet of afwasmiddel: Hoewel sommigen zweren bij het gebruik van vaatwastabletten of afwasmiddel, is deze methode vaak niet effectief voor serieuze verstoppingen en kan het zelfs leiden tot meer opbouw in uw leidingen.
 4. Verstopping wegzuigen met een stofzuiger: Dit is een methode die absoluut vermeden moet worden. Het gebruik van een stofzuiger kan schade toebrengen aan zowel de afvoer als de stofzuiger zelf.

 

De oorzaken van een verstopte gootsteen

Een verstopping in uw afvoer kan de volgende oorzaken hebben, zoals:

 • Vet, zoals frituurolie, boter en olijfolie;
 • Etensresten en koffieprut die zich ophopen;
 • Haren die blijven hangen, waardoor het water niet meer weg kan spoelen;
 • Slechte/verouderde riolering.

Door de bovenstaande oorzaken van een verstopte afvoer te voorkomen, zorgt u ervoor dat uw riolering minder snel verstopt raakt.

 

Waarom mag u geen etensresten, vet of olie door de gootsteen spoelen?

Eten, vet en olie worden tijdens het koken warm, maar als deze producten afkoelen, stollen ze. Spoelt u ze door de gootsteen, dan kunnen ze er daarom voor zorgen dat uw afvoer verstopt raakt. Gooi etensresten en koffieprut daarom in uw groene bak en breng vet- en olieresten naar een milieustraat of milieupunt. Dat is wel zo milieuvriendelijk. Op deze website controleert u eenvoudig waar u in uw omgeving het beste frituurvet of olie kunt inleveren.

 

Hoe kan het dat haren in de leiding blijven hangen?

Water stroomt sneller weg dan de producten waarmee u uw haar doet, zoals gel of krulproducten. Komt er haar in uw wasbak terecht – bijvoorbeeld als u ‘s ochtends voor de spiegel uw haar kamt – dan blijven de haren daarom vaak in de leidingen achter. Deze haren hopen zich op, waardoor er geen water meer langs kan. Haal daarom altijd alle haren die u in uw wasbak ziet liggen weg en gooi ze in de prullenbak.

 

Laat uw gootsteen ontstoppen door Michel Doorn

Een verstopte gootsteen is erg vervelend en is dan ook geen probleem waar u een langere tijd last van wilt hebben. Daarom staan onze vakkundige monteurs vierentwintig uur per dag, zeven dagen per week voor u klaar. Wacht dan ook niet langer en maak meteen een afspraak om uw gootsteen te ontstoppen. Wij ontstoppen de gootsteen in uw badkamer of keuken snel: in 90% van de gevallen kunt u dertig minuten nadat onze monteur arriveert alweer de kraan gebruiken.

Heeft u vragen over een verstopte gootsteen in uw badkamer of keuken? Neem dan contact met ons op! U kunt ons bereiken via ons vaste nummer 0228 – 768 085. Tot snel!

icon

10

stars

Geweldig

Zo blij en een geweldige service

icon

10

stars

Zeer positief

De monteur kwam op tijd, was vriendelijk en zeer kundig. Hij legde alles heel goed uit en gaf veel waardevolle tips. En verhielp in een iir tijd de verstopping. Het geld absoluut waard.

icon

9

stars

Goede service, komt afspraken na

Aardige medewerker, legt alles goed uit, laat meekijken met camera. Probleem goed opgelost. Wel behoorlijke kosten.

icon

10

stars

topbedrijf

Accuraat, netjes en verstand van zaken

icon

10

stars

Keurig netjes gedaan.

Prima doorgespoten en voor het eerst iemand, die ook met een camera in het riool kijkt.

icon

10

stars

Erg tevreden

Had voor woensdag een afspraak maar werd dinsdag gebeld dat er een uitvaller was en het eerder kon. Binnen een uur stonden ze op de stoep en met een half uur was de verstopping verholpen. Erg vriendelijk en professioneel geholpen.

icon

10

stars

Prima

Prima geholpen zeer tevreden

icon

10

stars

Top

Duidelijke uitleg van het probleem. Kwam door kalkafzetting. Advies om buis te vervangen om zo dubbele kosten te vermijden. Met probleem niet blij, maar wel met dit bedrijf!

icon

10

stars

Uitstekend

Top bedrijf snel geholpen! Ondanks dat ze een bom volle planning hadden.

icon

9

stars

Prima

Goed contact, klantgericht. Duidelijk en behulpzaam. Verstopping snel.opgelost. Het enige dat jammer was dat her zo druk is, dat het zo druk is, dat ik de reparatie aan de rioolbuis door een ander bedrijf mort laten doen.

icon

10

stars

Snel en goed geregeld!

Martin belde keurig zoals vtv afgesproken over de exacte aankomsttijd, had goede kennis van zaken en loste t probleem snel op! Vervolgens dacht hij met behulp van de camera inspectie nog goed mee zodat t probleem ook in de toekomst niet terug zou keren. Vakman!

icon

10

stars

Veilig, netjes en prettig.

Het toilet wilde niet meer doorspoelen, gelukkig kon een van de mannen van Michel Doorn snel langs komen voor een camera inspectie. Al snel bleek dat er een stuk buis van de riolering was verdwenen waardoor de fundering vol zat met rioolwater. Ik was helemaal in paniek maar gelukkig was de oplossing dicht bij. Al snel kon er een afspraak gemaakt worden om de fundering leeg te pompen. Vanmorgen stonden Marvin en Sebas al voor de deur en zij konden snel aan de slag. Zij konden mij duidelijk en netjes uitleggen waar het aan lag en wat zij precies deden. Het was niet alleen leerzaam maar ook nog eens gezellig. Mijn dochter van 3 vond de vrachtwagens super interessant en mocht ook alles bekijken. Dit heeft haar dag echt helemaal gemaakt. Ik wil de mannen en vrouwen van Michel Doorn nogmaals allemaal bedanken voor de goede service en de flexibiliteit. Alleen bedrijven met een groot hart voor hun werk kunnen zo handelen. Heel erg bedankt.

icon

8

stars

Snel en goed

Snel en goed

icon

10

stars

Vlotte service met goed advies

Verstopping gehad in de leiding achter mijn gootsteen. Gebeld. Direct afsraak gemaakt. Monteur komt optijd en ging direct aan het werk. Na de verstopping opgelost te hebben laat hij keurig de boel schoon achter. Top service

icon

10

stars

Super ervaring

Belde op maandag ochtend voor verstopping. Afspraak voor donderdag gemaakt. Werd ik een uurtje later gebeld, we hebben ook nu tijd want er is een afspraak afgezegd. Helemaal top al. De persoon die langs kwam was ook zeer bekwaam. Verstopping snel opgelost. Ook nog heel veel adviezen gekregen om het te voorkomen. Hij vond het ook zeer vervelend dat hij wat viezigheid op de vloer had gemaakt. Moest hem echt overtuigen dat ik het zelf wel even zou schoonmaken. Goede service en ervaring, 5 sterren zeker verdiend

Kiyoh 872 klanten geven ons een
9.5
stars

Over Michel Doorn

Dit zijn wij: trots & bevlogen

Wij ontzorgen al meer dan 30 jaar onze klanten in Noord-Holland en Flevoland. Belangrijk werk? Absoluut! Ons team bestaat uit vakkundige monteurs: we zijn handige oplossers, we denken in mogelijkheden en zijn pas voldaan als de klus is geklaard. Meer weten over ons werk?

Over ons

Icon Wide Check Ruim 30 jaar ervaring

Icon Wide Check +180.000 succesvolle ontstoppingen

Icon Wide Check 26 bevlogen medewerkers

Icon Wide Check 24 uur per dag 7 dagen per week

Een spoedmelding kan uitsluitend telefonisch gedaan worden.

Om uw spoedmelding zo snel mogelijk op te pakken vragen wij u direct telefonisch contact op te nemen. Wij zijn 24/7 bereikbaar en inzetbaar.

Fill 1 Copy 2 Bel: 0228 72 24 03

Vanaf prijs

Standaard tarief €125,00
Spoed toeslag van kracht Ja

Een paar tips:

Icon Close Copy 2 Zorg voor een parkeerplaats Icon Close Copy 2 Zorg dat er voldoende ruimte is Icon Close Copy 2 Maak alle kastjes alvast leeg Icon Close Copy 2 Leg een paar handoeken klaar
Icon Close Copy Icon Close Copy Icon Close Copy
Verstopping melden
Omschrijf het probleem
Contactgegevens
Icon Close

Stap 1 van 3

Hidden
Wat is uw postcode?