Featured post

Wat is ontstoppingsmiddel?

Ontstoppingsmiddel is een middel voor het verwijderen van verstoppingen en onaangename geuren in het riool. Deze worden voornamelijk veroorzaakt door onder andere haren, zeep-, olie, vet- en etensresten. Laatstgenoemden kunnen vast komen te zitten in gootstenen, wastafels, douchebakken en badkuipen.

Een ontstoppingsmiddel zorgt voor een chemische reactie. Deze chemische reactie wordt veroorzaakt door natriumhydroxide of zwavelzuur, dit verschilt per ontstopper. De chemische reactie die van deze stoffen vrijkomt zorgt ervoor dat de resten in de gootsteen opgelost worden waardoor deze weer door kan stromen.

Wanneer wel of niet ontstoppingsmiddel gebruiken?

Ontstoppingsmiddel kan erg effectief zijn. Tevens lijkt het een makkelijke en snelle oplossing om uw afvoer weer als nieuw te laten werken. Toch is het niet altijd verstandig om ontstoppingsmiddel voor uw afvoer te gebruiken. Zoals gezegd lost ontstoppingsmiddel de resten in de gootsteen op. Het gebeurt echter vaak genoeg dat mensen te veel ontstoppingsmiddel gebruiken. Hierdoor maakt het middel als het ware geen onderscheid meer tussen de resten in de afvoer en de afvoer zelf. De afvoer gaat er dan als volgt uit zien:

Verstopte afvoer door ontstoppingsmiddel

Verstopte afvoer door ontstoppingsmiddel

Verstopte afvoer door ontstoppingsmiddel binnenkant

Binnenkant van verstopte afvoer

 

Hier heeft een klant te veel ontstoppingsmiddel gebruikt. Met als gevolg dat de afvoer van binnen is opgelost. Deze afvoer liep overduidelijk niet meer goed door.

Hieruit kunnen we concluderen dat het onjuist omgaan met ontstoppingsmiddel voor schade kan zorgen. U kunt wel ontstoppingsmiddel gebruiken, maar houdt dan rekening met het volgende:

  • Gebruik een kleine hoeveelheid ontstoppingsmiddel
  • Draag handschoenen en een veiligheidsbril
  • Spoel na het gebruik van het middel de leidingen goed door
  • Zet een raam open zodat de ruimte goed geventileerd is

Probeer alternatieven voor ontstoppingsmiddel

Omdat er flink wat nadelen en gevaren aan het gebruik van ontstoppingsmiddel zit, raden we af om ontstoppingsmiddel te gebruiken. Zo kunt u bij een ontstopping eerst een ontstopper gebruiken. Mocht dit niks oplossen, dan kunt u proberen uw sifon schoon te maken. Wanneer ook dit niks oplost, raden we aan om een afspraak te maken.

 

Mocht uw afvoer verstopt zijn en wilt u hier snel van af? Maak dan een afspraak om uw afvoer te laten ontstoppen. Gebruik hiervoor onze contact pagina of bel direct!

Een spoedmelding kan uitsluitend telefonisch gedaan worden.

Om uw spoedmelding zo snel mogelijk op te pakken vragen wij u direct telefonisch contact op te nemen. Wij zijn 24/7 bereikbaar en inzetbaar.

Fill 1 Copy 2 Bel: 0228 72 24 03

Vanaf prijs

Standaard tarief €125,00
Spoed toeslag van kracht Ja

Een paar tips:

Icon Close Copy 2 Zorg voor een parkeerplaats Icon Close Copy 2 Zorg dat er voldoende ruimte is Icon Close Copy 2 Maak alle kastjes alvast leeg Icon Close Copy 2 Leg een paar handoeken klaar
Icon Close Copy Icon Close Copy Icon Close Copy
Verstopping melden
Omschrijf het probleem
Contactgegevens
Icon Close

Stap 1 van 3

Hidden
Wat is uw postcode?