Riolering verstopt?

Bel ontstoppingsbedrijf Michel Doorn!

Ontstoppingsmiddel, schadelijk of niet?

Wat is ontstoppingsmiddel?

Ontstoppingsmiddel is een middel voor het verwijderen van verstoppingen en onaangename geuren in het riool. Deze worden voornamelijk veroorzaakt door onder andere haren, zeep-, olie, vet- en etensresten. Laatstgenoemden kunnen vast komen te zitten in gootstenen, wastafels, douchebakken en badkuipen.

Een ontstoppingsmiddel zorgt voor een chemische reactie. Deze chemische reactie wordt veroorzaakt door natriumhydroxide of zwavelzuur, dit verschilt per ontstopper. De chemische reactie die van deze stoffen vrijkomt zorgt ervoor dat de resten in de gootsteen opgelost worden waardoor deze weer door kan stromen.

Wanneer wel of niet ontstoppingsmiddel gebruiken?

Ontstoppingsmiddel kan erg effectief zijn. Tevens lijkt het een makkelijke en snelle oplossing om uw afvoer weer als nieuw te laten werken. Toch is het niet altijd verstandig om ontstoppingsmiddel voor uw afvoer te gebruiken. Zoals gezegd lost ontstoppingsmiddel de resten in de gootsteen op. Het gebeurt echter vaak genoeg dat mensen te veel ontstoppingsmiddel gebruiken. Hierdoor maakt het middel als het ware geen onderscheid meer tussen de resten in de afvoer en de afvoer zelf. De afvoer gaat er dan als volgt uit zien:
opgeloste afvoeropgeloste afvoer binnenkant

Hier heeft een klant te veel ontstoppingsmiddel gebruikt. Met als gevolg dat de afvoer van binnen is opgelost. Deze afvoer liep overduidelijk niet meer goed door.

Hieruit kunnen we concluderen dat het onjuist omgaan met ontstoppingsmiddel voor schade kan zorgen. U kunt wel ontstoppingsmiddel gebruiken, maar houdt dan rekening met het volgende:

 • Gebruik een kleine hoeveelheid ontstoppingsmiddel
 • Draag handschoenen en een veiligheidsbril
 • Spoel na het gebruik van het middel de leidingen goed door
 • Zet een raam open zodat de ruimte goed geventileerd is

Probeer alternatieven voor ontstoppingsmiddel

Omdat er flink wat nadelen en gevaren aan het gebruik van ontstoppingsmiddel zit, raden we af om ontstoppingsmiddel te gebruiken. Zo kunt u bij een ontstopping eerst een ontstopper gebruiken. Mocht dit niks oplossen, dan kunt u proberen uw sifon schoon te maken. Wanneer ook dit niks oplost, raden we aan om een afspraak te maken.

 

Mocht uw afvoer verstopt zijn en wilt u hier snel van af? Maak dan een afspraak om uw afvoer te laten ontstoppen. Gebruik hiervoor onze contact pagina of bel direct!

 

Onze expertises

 • Snel op locatie
 • 24/7 bereikbaar
 • Geen voorrijkosten
 • 90% van de problemen opgelost binnen 30 minuten
Plattegrond Ontstoppingsbedrijf Noord-Holland | 24/7 | Michel Doorn
 • Heel fijn

  Heel klantvriendelijk!
   - Zwaag

   Snelle en goed vakmanschap

   S morgens gebeld , s middags opgelost, top
    - Enkhuizen

    Er is nog nooit zo snel en grondig doorgespoeld

    Zie boven
     - Zaandam

     Snel en deskundig opgelost

     Wij hadden een verstopping van het toilet. De rioolservice was [...]
      - Oostzaan

      Vakwerk!

      Monteur werkte vakkundig en gaf vakkundig advies
       - Alkmaar
       730 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10
      Bel voor een afspraak: