Rioolvliegjes

Een belangrijke indicator van problemen met uw riool zijn rioolvliegjes. U herkent rioolvliegjes aan hun driehoekige vleugels en de beharing. Ze gedijen in vochtige omgevingen en voeden zich met organisch afval in riolen. Voor een vlotte, hygiënische oplossing kunt u gebruik maken van onze vakkundige diensten. Wij schakelen de bron uit, en handelen de overlast compleet voor u af. 

Kiyoh 819 klanten geven ons een
9.5
stars

Rioolvliegjes in huis

Heeft u last van rioolvliegjes in huis? Deze kleine vliegjes zijn anders dan de fruitvliegjes die op voedsel afkomen. Ze hebben een kenmerkende vorm en opvallende vleugels. De vliegjes leven vooral in onze riolen, maar kunnen door verschillende rioolproblemen ook naar boven komen en in ons huis leven. Rioolvliegjes zijn niet hygiënisch, waardoor u er natuurlijk snel vanaf wilt. Michel Doorn Rioolservice BV helpt u graag met rioolvliegjes bestrijden.

Wat zijn rioolvliegjes?

Rioolvliegjes worden ook wel motmuggen genoemd. Het zijn insecten van een paar millimeter groot met ovale, donkere vleugels. Als u een keer een rioolvliegje heeft gezien herkent u ze waarschijnlijk zo. Motmuggen houden van een vochtige en koude leefomgeving, en zijn dus helemaal thuis in ons riool. De larven van deze rioolvliegjes kunt u vaak in rioolzuiveringsbedden vinden. In het riool zelf kunnen ze gelukkig niet veel kwaad, maar het is onprettig wanneer rioolvliegjes in huis komen. Ze kunnen door de afvoeren het huis binnenkomen, vooral wanneer die defect zijn of niet goed gereinigd worden. Is er een afvoer verstopt? Ook dan kunnen rioolvliegjes voorkomen.

Motmuggen in huis

Wanneer de rioolvliegjes eenmaal binnen zijn, kan het moeilijk zijn van ze af te komen. Ze voeden zich namelijk graag met rottend organisch materiaal, zoals etensresten, maar ook de dode bladeren van uw huisplanten. Ook een lekkende afvoer is een prima voedingsbodem. Rioolvliegjes leggen veel eitjes, vermenigvuldigen gaat snel. De vrouwelijke motmug kan wel 200 eitjes per dag leggen. Rioolvliegjes bestrijden moet dus zo snel mogelijk gebeuren.

Wat veroorzaakt rioolvliegjes?

Rioolvliegjes komen via de riolering ons huis binnen. U vindt ze dan ook vaak in de buurt van sanitaire voorzieningen, bijvoorbeeld in de WC of in de badkamer. Rioolvliegjes zijn vaak het resultaat van een defect in het riool of een afvoer. De aanwezigheid van rioolvliegjes duidt dus meestal op een lekkage aan uw riool. Motmuggen houden van stilstaand, vervuild water, wat de perfecte voedingsbodem voor hun larven vormt. Dat water hoopt zich op en kan uw funderingen, muren en opgeslagen goederen aantasten. Daarnaast zorgt het voor stankoverlast. Constateert u rioolvliegjes in huis, dan is er dus vaak meer aan de hand.

Rioolvliegjes bestrijden

Voor de bestrijding van rioolvliegjes kunt u het beste een professioneel ontstoppingsbedrijf bellen. Wanneer u rioolvliegjes in huis heeft, is de kans namelijk groot dat u schade heeft opgelopen aan uw riool. Dit moet goed worden onderzocht. Wanneer deze schade is verholpen verdwijnen de rioolvliegjes vaak ook. Een ontstoppingsbedrijf zoals Michel Doorn kan de lekkage opsporen en kundig repareren. Op die manier bent u snel van uw rioolproblemen af en voorkomt u dat de lekkage op den duur ergere schade veroorzaakt. Blijven de rioolvliegjes na herstel van uw riool toch aanwezig, dan dient de voedingsbodem waarin de vliegen genesteld zijn opgeschoond te worden. Ook daarbij biedt een ontstoppingsbedrijf oplossingen.

Een rioolservice helpt rioolvliegjes bestrijden

Rioolvliegjes of motmuggen doen u geen kwaad, maar hun leefomgeving is bijzonder onhygiënisch. Het zijn daardoor geen beestjes die u graag in huis heeft. Ze verspreiden schimmels, bacteriën en andere micro-organismen door uw huis. Onze specialisten hebben alles in huis wat nodig is om rioolvliegjes te bestrijden en te voorkomen dat ze uitgroeien tot een plaag. Neem bij het eerste signaal van motmuggen dus snel contact met ons op.

Rioolproblemen? Michel Doorn helpt

Wij kunnen u niet alleen helpen bij rioolvliegjes bestrijden of lekkages repareren, maar ook bij andere rioolproblemen. Heeft u bijvoorbeeld een verstopt riool of een septic tank die geleegd moet worden? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres. Onze monteurs zijn altijd snel op locatie en hebben de juiste apparatuur bij zich om mogelijke rioolproblemen snel te verhelpen. Wij rekenen ook geen voorrijkosten. U kunt ons 24 uur per dag en zeven dagen in de week bereiken. Heeft u dus een rioolprobleem? Wij helpen u voor een scherpe prijs.

Wat klanten over ons zeggen

icon

10

stars

Snel en effectief.

Goed en vriendelijk geholpen.

icon

10

stars

Chris heeft de verstopte keukenafoer prima ontstopt en doorgespoten.

Leveren goed werk voor de afgesproken prijs.

icon

10

stars

Goede service en goede communicatie aan de telefoon.

Goed geholpen aan de telefoon en ook het probleem wordt goed verholpen. Zowel buiten met graafwerkzaamheden als binnen. Alles wordt netjes achtergelaten

icon

8

stars

Goede vriendelijke medewerker

Verstopping snel verholpen Er is nog wel een klein beetje lekkage bij de verbindingen van de afvoer. Ik krijg het niet helemaal verholpen

icon

10

stars

Geweldig

Goeie vent, luisterde goed naar wat ik al had gedaan en ging gelijk aan de slag. Probleem was in een half uur opgelost.

icon

10

stars

Enorme verstopping in keukengootsteen snel en adequaat verholpen

Prima werk geleverd. Monteur ging snel en doeltreffend aan het werk. Niks dan lof!

icon

10

stars

Uitstekend volgens afspraak,

Problemen met onze riolering waren groot, water onder het huis,leidingen verschoven, lekkende leidingen enzo, Het voorgestelde plan van Michel Doorn ,hebben ze perfect volgens planning uitgevoerd, bedankt voor het goede vakwerk en goed begrijpbaar advies.

icon

10

stars

Michel werkt hard en zorgt dat het probleem volledig opgelost wordt.

Heel fijn dat Michel dezelfde dag nog tijd had. Het probleem is opgelost!

icon

10

stars

Echt hele nette service!

S’avonds om half 11 gebeld, en om 11 uur stond Jurrian al voor onze deur. Echt een topper deze meneer. Communiceert heel duidelijk en werkt erg snel. Hartelijk dank voor het verhelpen van de verstopping van ons riool!

icon

10

stars

Kundig, flexibel, meedenkend. Vakman!

Michel nam alle tijd om de problemen met afvoer op te lossen. Gestructureerd de situatie na gelopen en opgelost.

icon

10

stars

Goed werk, legt duidelijk uit wat hij doet/ziet, fijne vent!

Goed werk, legt duidelijk uit wat hij doet/ziet, fijne vent! Bel hem de volgende keer zeker weer!

icon

9

stars

Monteur erg bekwaam

Zie hierboven

icon

10

stars

Geweldig

Snel, overzichtelijk, betrokken en meedenken. Dit zijn de woorden die meteen bij me opkomen als ik het bezoek denk.

icon

10

stars

Super

Vriendelijke medewerkers, eerlijk advies en overzichtelijke prijzen.

icon

9

stars

Heel goed werk afgeleverd voor een moeilijke verstopping

Vakkundig heel goed werk m.b.t. de verstopping, in de afvoer van de keuken, wasmachine en badkamer. Alle problemen zijn opgelost. Mijn aanbeveling voor een ieder zou zijn, om gebruik t emaken van uw bedrijf.

Kiyoh 819 klanten geven ons een
9.5
stars

Over Michel Doorn

Dit zijn wij: trots & bevlogen

Wij ontzorgen al meer dan 30 jaar onze klanten in Noord-Holland en Flevoland. Belangrijk werk? Absoluut! Ons team bestaat uit vakkundige monteurs: we zijn handige oplossers, we denken in mogelijkheden en zijn pas voldaan als de klus is geklaard. Meer weten over ons werk?

Over ons

Icon Wide Check Ruim 30 jaar ervaring

Icon Wide Check +180.000 succesvolle ontstoppingen

Icon Wide Check 26 bevlogen medewerkers

Icon Wide Check 24 uur per dag 7 dagen per week

Een spoedmelding kan uitsluitend telefonisch gedaan worden.

Om uw spoedmelding zo snel mogelijk op te pakken vragen wij u direct telefonisch contact op te nemen. Wij zijn 24/7 bereikbaar en inzetbaar.

Fill 1 Copy 2 Bel: 0228 72 24 03

Vanaf prijs

Standaard tarief €121,00
Spoed toeslag van kracht Ja

Een paar tips:

Icon Close Copy 2 Zorg voor een parkeerplaats Icon Close Copy 2 Zorg dat er voldoende ruimte is Icon Close Copy 2 Maak alle kastjes alvast leeg Icon Close Copy 2 Leg een paar handoeken klaar
Icon Close Copy Icon Close Copy Icon Close Copy
Verstopping melden
Omschrijf het probleem
Contactgegevens
Icon Close

Stap 1 van 3

Hidden
Wat is uw postcode?