Rioolvliegjes

Een belangrijke indicator van problemen met uw riool zijn rioolvliegjes. U herkent rioolvliegjes aan hun driehoekige vleugels en de beharing. Ze gedijen in vochtige omgevingen en voeden zich met organisch afval in riolen. Voor een vlotte, hygiënische oplossing kunt u gebruik maken van onze vakkundige diensten. Wij schakelen de bron uit, en handelen de overlast compleet voor u af. 

Kiyoh 901 klanten geven ons een
9.5
stars
Rioolvliegjes-bestrijden-

Rioolvliegjes in huis

Heeft u last van rioolvliegjes in huis? Deze kleine vliegjes zijn anders dan de fruitvliegjes die op voedsel afkomen. Ze hebben een kenmerkende vorm en opvallende vleugels. De vliegjes leven vooral in onze riolen, maar kunnen door verschillende rioolproblemen ook naar boven komen en in ons huis leven. Rioolvliegjes zijn niet hygiënisch, waardoor u er natuurlijk snel vanaf wilt. Michel Doorn Rioolservice BV helpt u graag met rioolvliegjes bestrijden.

Wat zijn rioolvliegjes?

Rioolvliegjes worden ook wel motmuggen genoemd. Het zijn insecten van een paar millimeter groot met ovale, donkere vleugels. Als u een keer een rioolvliegje heeft gezien herkent u ze waarschijnlijk zo. Motmuggen houden van een vochtige en koude leefomgeving, en zijn dus helemaal thuis in ons riool. De larven van deze rioolvliegjes kunt u vaak in rioolzuiveringsbedden vinden. In het riool zelf kunnen ze gelukkig niet veel kwaad, maar het is onprettig wanneer rioolvliegjes in huis komen. Ze kunnen door de afvoeren het huis binnenkomen, vooral wanneer die defect zijn of niet goed gereinigd worden. Is er een afvoer verstopt? Ook dan kunnen rioolvliegjes voorkomen.

Motmuggen in huis

Wanneer de rioolvliegjes eenmaal binnen zijn, kan het moeilijk zijn van ze af te komen. Ze voeden zich namelijk graag met rottend organisch materiaal, zoals etensresten, maar ook de dode bladeren van uw huisplanten. Ook een lekkende afvoer is een prima voedingsbodem. Rioolvliegjes leggen veel eitjes, vermenigvuldigen gaat snel. De vrouwelijke motmug kan wel 200 eitjes per dag leggen. Rioolvliegjes bestrijden moet dus zo snel mogelijk gebeuren.

Wat veroorzaakt rioolvliegjes?

Rioolvliegjes komen via de riolering ons huis binnen. U vindt ze dan ook vaak in de buurt van sanitaire voorzieningen, bijvoorbeeld in de WC of in de badkamer. Rioolvliegjes zijn vaak het resultaat van een defect in het riool of een afvoer. De aanwezigheid van rioolvliegjes duidt dus meestal op een lekkage aan uw riool. Motmuggen houden van stilstaand, vervuild water, wat de perfecte voedingsbodem voor hun larven vormt. Dat water hoopt zich op en kan uw funderingen, muren en opgeslagen goederen aantasten. Daarnaast zorgt het voor stankoverlast. Constateert u rioolvliegjes in huis, dan is er dus vaak meer aan de hand.

Rioolvliegjes bestrijden

Voor de bestrijding van rioolvliegjes kunt u het beste een professioneel ontstoppingsbedrijf bellen. Wanneer u rioolvliegjes in huis heeft, is de kans namelijk groot dat u schade heeft opgelopen aan uw riool. Dit moet goed worden onderzocht. Wanneer deze schade is verholpen verdwijnen de rioolvliegjes vaak ook. Een ontstoppingsbedrijf zoals Michel Doorn kan de lekkage opsporen en kundig repareren. Op die manier bent u snel van uw rioolproblemen af en voorkomt u dat de lekkage op den duur ergere schade veroorzaakt. Blijven de rioolvliegjes na herstel van uw riool toch aanwezig, dan dient de voedingsbodem waarin de vliegen genesteld zijn opgeschoond te worden. Ook daarbij biedt een ontstoppingsbedrijf oplossingen.

Een rioolservice helpt rioolvliegjes bestrijden

Rioolvliegjes of motmuggen doen u geen kwaad, maar hun leefomgeving is bijzonder onhygiënisch. Het zijn daardoor geen beestjes die u graag in huis heeft. Ze verspreiden schimmels, bacteriën en andere micro-organismen door uw huis. Onze specialisten hebben alles in huis wat nodig is om rioolvliegjes te bestrijden en te voorkomen dat ze uitgroeien tot een plaag. Neem bij het eerste signaal van motmuggen dus snel contact met ons op.

Rioolproblemen? Michel Doorn helpt

Wij kunnen u niet alleen helpen bij rioolvliegjes bestrijden of lekkages repareren, maar ook bij andere rioolproblemen. Heeft u bijvoorbeeld een verstopt riool of een septic tank die geleegd moet worden? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres. Onze monteurs zijn altijd snel op locatie en hebben de juiste apparatuur bij zich om mogelijke rioolproblemen snel te verhelpen. Wij rekenen ook geen voorrijkosten. U kunt ons 24 uur per dag en zeven dagen in de week bereiken. Heeft u dus een rioolprobleem? Wij helpen u voor een scherpe prijs.

Wat klanten over ons zeggen

icon

10

stars

Topbedrijf

De schrik van elke huiseigenaar, een verstopping in het weekend en ook nog Pinksteren. Slechts een belletje en de monteur kwam op afgesproken tijd langs. Snel en efficiënt handelend. Binnen het afgesproken weekend tarief gebleven. Subliem.

icon

10

stars

Prima service !

Zeer net en correct bedrijf. Verstopping snel en goed verholpen. Fijn dat ze zo dicht in de buurt zitten. Je kan er ook je camper gaan wegen.

icon

8

stars

Prima

Geen flauwekul bedrijf ,doen wat ze beloven ,in mijn geval ,controle / onderzoek hemelwater afvoer. Pro gereedschap!.

icon

10

stars

Super Service

Precies op tijd volgens afspraak. Werd professioneel geholpen door een vriendelijke en zeer vakkundige monteur. Prijs zeer redelijk. Michel Doorn is een bedrijf om in je "contacten" op te nemen, dan hoef je nooit meer te zoeken!

icon

10

stars

Top

Snel en echt top geholpen. Was in het weekend. De monteur probeerde mij eerst telefonisch te helpen. Toen dat niet lukte, was hij er op exact het afgesproken tijdstip. Van te voren ook duidelijk gemaakt wat de weekend tarieven zijn. Tijdens het oplossen van mijn verstopping, werkte hij snel om mij niet op extra hoge kosten te brengen.

icon

10

stars

Snelle en goede service

Uiteraard hoop je dit soort bedrijven nooit nodig te hebben, maar als dat dan toch moet is Michel Doorn echt een aanrader. Vriendelijk en kundig personeel.

icon

10

stars

Super

Gelukkig verstopping a.g.v. plastic snel en goed verholpen. Vloer hoefde niet opengebroken te worden. Heel aardige en vriendelijke rioolontstopper die het riool schoonspoot. Telefonisch de prijs nogmaals uitgelegd. Fijn dat de kosten op de site staan zodat je weet waar je ongeveer aan toe bent qua kosten. Aanrader.

icon

10

stars

Top ontstopper!

Eerst buiten gekeken of hij zo binnen kon komen door riolering zodat niet de smerige slangen door het huis gingen. Helaas moest het toch maar hij heeft dat heel netjes opgelost kosten ons maar een paar oude handdoeken maar het huis bleef netjes.

icon

10

stars

Vrolijke en competente medewerkers

Na het doorspuiten van onze drainage bleek dat daar het probleem van onze wateroverlast niet direct lag. Dan kan je het als bedrijf daarbij laten maar deze medewerkers waren zeer medewerkend en hebben ook de riolering richting het hoofdriool gecontroleerd. Hierdoor werd duidelijk dat het probleem in het regenwater hoofdriool zit en hebben wij het nu bij de gemeente kunnen melden. Hier waren wij niet achter gekomen zonder de extra inzet van de medewerkers. Dat is service! dank daarvoor.

icon

10

stars

Snelle service

Online door gegeven dat hemelwaterarvoer verstopt was, volgende dag was er iemand en binnen 20 minuten was alles ontgestopt. Top geholpen en ook voor betaalbaar prijs.

icon

8

stars

Oplossing met duidelijke uitleg !!!!!

Al lange tijd problemen met de afvoer in e keuken. Nu met hoge druk spuit en vrij maken rioolleiding eindelijk opgelost !!!

icon

10

stars

Goed bereikbaar voor afspraak

Komen afspraak na en houden je op de hoogte van aankomst, professionele aanpak no nonsens werknemer dir doet waar hij voor komt!

icon

10

stars

Super!!! Aanrader.

Afspraak is afspraak. De monteur had kennis van zaken en was zeer correct en behulpzaam. De verstopping was moeilijk te verwijderen, maar de monteur haalde alles uit zijn trukendoos om de verstopping te op te lossen. Met als resultaat dat de verstopping is opgelost! Topper.

icon

9

stars

Goede opvolgservice na uitgevoerd werk

Na het verhelpen van een verstopping was er nog wat lichte lekkage wat oorzakelijk bleek te liggen aan een rubberbandje wat los zit / weg was. Bij melding direct een afspraak gemaakt en keurig verholpen. Getuigt van het goed willen bedienen van hun klanten. Keurig gedaan!

icon

10

stars

Keurig en correct geholpen, hele goede service en snel.

Zie boven

Kiyoh 901 klanten geven ons een
9.5
stars

Over Michel Doorn

Dit zijn wij: trots & bevlogen

Wij ontzorgen al meer dan 30 jaar onze klanten in Noord-Holland en Flevoland. Belangrijk werk? Absoluut! Ons team bestaat uit vakkundige monteurs: we zijn handige oplossers, we denken in mogelijkheden en zijn pas voldaan als de klus is geklaard. Meer weten over ons werk?

Over ons

Icon Wide Check Ruim 30 jaar ervaring

Icon Wide Check +180.000 succesvolle ontstoppingen

Icon Wide Check 26 bevlogen medewerkers

Icon Wide Check 24 uur per dag 7 dagen per week

Een spoedmelding kan uitsluitend telefonisch gedaan worden.

Om uw spoedmelding zo snel mogelijk op te pakken vragen wij u direct telefonisch contact op te nemen. Wij zijn 24/7 bereikbaar en inzetbaar.

Fill 1 Copy 2 Bel: 0228 72 24 03

Vanaf prijs

Standaard tarief €125,00
Spoed toeslag van kracht Ja

Een paar tips:

Icon Close Copy 2 Zorg voor een parkeerplaats Icon Close Copy 2 Zorg dat er voldoende ruimte is Icon Close Copy 2 Maak alle kastjes alvast leeg Icon Close Copy 2 Leg een paar handoeken klaar
Icon Close Copy Icon Close Copy Icon Close Copy
Verstopping melden
Omschrijf het probleem
Contactgegevens
Icon Close

Stap 1 van 3

Hidden
Wat is uw postcode?