Rioolvliegjes

Een belangrijke indicator van problemen met uw riool zijn rioolvliegjes. U herkent rioolvliegjes aan hun driehoekige vleugels en de beharing. Ze gedijen in vochtige omgevingen en voeden zich met organisch afval in riolen. Voor een vlotte, hygiënische oplossing kunt u gebruik maken van onze vakkundige diensten. Wij schakelen de bron uit, en handelen de overlast compleet voor u af. 

Kiyoh 872 klanten geven ons een
9.5
stars
Rioolvliegjes-bestrijden-

Rioolvliegjes in huis

Heeft u last van rioolvliegjes in huis? Deze kleine vliegjes zijn anders dan de fruitvliegjes die op voedsel afkomen. Ze hebben een kenmerkende vorm en opvallende vleugels. De vliegjes leven vooral in onze riolen, maar kunnen door verschillende rioolproblemen ook naar boven komen en in ons huis leven. Rioolvliegjes zijn niet hygiënisch, waardoor u er natuurlijk snel vanaf wilt. Michel Doorn Rioolservice BV helpt u graag met rioolvliegjes bestrijden.

Wat zijn rioolvliegjes?

Rioolvliegjes worden ook wel motmuggen genoemd. Het zijn insecten van een paar millimeter groot met ovale, donkere vleugels. Als u een keer een rioolvliegje heeft gezien herkent u ze waarschijnlijk zo. Motmuggen houden van een vochtige en koude leefomgeving, en zijn dus helemaal thuis in ons riool. De larven van deze rioolvliegjes kunt u vaak in rioolzuiveringsbedden vinden. In het riool zelf kunnen ze gelukkig niet veel kwaad, maar het is onprettig wanneer rioolvliegjes in huis komen. Ze kunnen door de afvoeren het huis binnenkomen, vooral wanneer die defect zijn of niet goed gereinigd worden. Is er een afvoer verstopt? Ook dan kunnen rioolvliegjes voorkomen.

Motmuggen in huis

Wanneer de rioolvliegjes eenmaal binnen zijn, kan het moeilijk zijn van ze af te komen. Ze voeden zich namelijk graag met rottend organisch materiaal, zoals etensresten, maar ook de dode bladeren van uw huisplanten. Ook een lekkende afvoer is een prima voedingsbodem. Rioolvliegjes leggen veel eitjes, vermenigvuldigen gaat snel. De vrouwelijke motmug kan wel 200 eitjes per dag leggen. Rioolvliegjes bestrijden moet dus zo snel mogelijk gebeuren.

Wat veroorzaakt rioolvliegjes?

Rioolvliegjes komen via de riolering ons huis binnen. U vindt ze dan ook vaak in de buurt van sanitaire voorzieningen, bijvoorbeeld in de WC of in de badkamer. Rioolvliegjes zijn vaak het resultaat van een defect in het riool of een afvoer. De aanwezigheid van rioolvliegjes duidt dus meestal op een lekkage aan uw riool. Motmuggen houden van stilstaand, vervuild water, wat de perfecte voedingsbodem voor hun larven vormt. Dat water hoopt zich op en kan uw funderingen, muren en opgeslagen goederen aantasten. Daarnaast zorgt het voor stankoverlast. Constateert u rioolvliegjes in huis, dan is er dus vaak meer aan de hand.

Rioolvliegjes bestrijden

Voor de bestrijding van rioolvliegjes kunt u het beste een professioneel ontstoppingsbedrijf bellen. Wanneer u rioolvliegjes in huis heeft, is de kans namelijk groot dat u schade heeft opgelopen aan uw riool. Dit moet goed worden onderzocht. Wanneer deze schade is verholpen verdwijnen de rioolvliegjes vaak ook. Een ontstoppingsbedrijf zoals Michel Doorn kan de lekkage opsporen en kundig repareren. Op die manier bent u snel van uw rioolproblemen af en voorkomt u dat de lekkage op den duur ergere schade veroorzaakt. Blijven de rioolvliegjes na herstel van uw riool toch aanwezig, dan dient de voedingsbodem waarin de vliegen genesteld zijn opgeschoond te worden. Ook daarbij biedt een ontstoppingsbedrijf oplossingen.

Een rioolservice helpt rioolvliegjes bestrijden

Rioolvliegjes of motmuggen doen u geen kwaad, maar hun leefomgeving is bijzonder onhygiënisch. Het zijn daardoor geen beestjes die u graag in huis heeft. Ze verspreiden schimmels, bacteriën en andere micro-organismen door uw huis. Onze specialisten hebben alles in huis wat nodig is om rioolvliegjes te bestrijden en te voorkomen dat ze uitgroeien tot een plaag. Neem bij het eerste signaal van motmuggen dus snel contact met ons op.

Rioolproblemen? Michel Doorn helpt

Wij kunnen u niet alleen helpen bij rioolvliegjes bestrijden of lekkages repareren, maar ook bij andere rioolproblemen. Heeft u bijvoorbeeld een verstopt riool of een septic tank die geleegd moet worden? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres. Onze monteurs zijn altijd snel op locatie en hebben de juiste apparatuur bij zich om mogelijke rioolproblemen snel te verhelpen. Wij rekenen ook geen voorrijkosten. U kunt ons 24 uur per dag en zeven dagen in de week bereiken. Heeft u dus een rioolprobleem? Wij helpen u voor een scherpe prijs.

Wat klanten over ons zeggen

icon

10

stars

Geweldig

Zo blij en een geweldige service

icon

10

stars

Zeer positief

De monteur kwam op tijd, was vriendelijk en zeer kundig. Hij legde alles heel goed uit en gaf veel waardevolle tips. En verhielp in een iir tijd de verstopping. Het geld absoluut waard.

icon

9

stars

Goede service, komt afspraken na

Aardige medewerker, legt alles goed uit, laat meekijken met camera. Probleem goed opgelost. Wel behoorlijke kosten.

icon

10

stars

topbedrijf

Accuraat, netjes en verstand van zaken

icon

10

stars

Keurig netjes gedaan.

Prima doorgespoten en voor het eerst iemand, die ook met een camera in het riool kijkt.

icon

10

stars

Erg tevreden

Had voor woensdag een afspraak maar werd dinsdag gebeld dat er een uitvaller was en het eerder kon. Binnen een uur stonden ze op de stoep en met een half uur was de verstopping verholpen. Erg vriendelijk en professioneel geholpen.

icon

10

stars

Prima

Prima geholpen zeer tevreden

icon

10

stars

Top

Duidelijke uitleg van het probleem. Kwam door kalkafzetting. Advies om buis te vervangen om zo dubbele kosten te vermijden. Met probleem niet blij, maar wel met dit bedrijf!

icon

10

stars

Uitstekend

Top bedrijf snel geholpen! Ondanks dat ze een bom volle planning hadden.

icon

9

stars

Prima

Goed contact, klantgericht. Duidelijk en behulpzaam. Verstopping snel.opgelost. Het enige dat jammer was dat her zo druk is, dat het zo druk is, dat ik de reparatie aan de rioolbuis door een ander bedrijf mort laten doen.

icon

10

stars

Snel en goed geregeld!

Martin belde keurig zoals vtv afgesproken over de exacte aankomsttijd, had goede kennis van zaken en loste t probleem snel op! Vervolgens dacht hij met behulp van de camera inspectie nog goed mee zodat t probleem ook in de toekomst niet terug zou keren. Vakman!

icon

10

stars

Veilig, netjes en prettig.

Het toilet wilde niet meer doorspoelen, gelukkig kon een van de mannen van Michel Doorn snel langs komen voor een camera inspectie. Al snel bleek dat er een stuk buis van de riolering was verdwenen waardoor de fundering vol zat met rioolwater. Ik was helemaal in paniek maar gelukkig was de oplossing dicht bij. Al snel kon er een afspraak gemaakt worden om de fundering leeg te pompen. Vanmorgen stonden Marvin en Sebas al voor de deur en zij konden snel aan de slag. Zij konden mij duidelijk en netjes uitleggen waar het aan lag en wat zij precies deden. Het was niet alleen leerzaam maar ook nog eens gezellig. Mijn dochter van 3 vond de vrachtwagens super interessant en mocht ook alles bekijken. Dit heeft haar dag echt helemaal gemaakt. Ik wil de mannen en vrouwen van Michel Doorn nogmaals allemaal bedanken voor de goede service en de flexibiliteit. Alleen bedrijven met een groot hart voor hun werk kunnen zo handelen. Heel erg bedankt.

icon

8

stars

Snel en goed

Snel en goed

icon

10

stars

Vlotte service met goed advies

Verstopping gehad in de leiding achter mijn gootsteen. Gebeld. Direct afsraak gemaakt. Monteur komt optijd en ging direct aan het werk. Na de verstopping opgelost te hebben laat hij keurig de boel schoon achter. Top service

icon

10

stars

Super ervaring

Belde op maandag ochtend voor verstopping. Afspraak voor donderdag gemaakt. Werd ik een uurtje later gebeld, we hebben ook nu tijd want er is een afspraak afgezegd. Helemaal top al. De persoon die langs kwam was ook zeer bekwaam. Verstopping snel opgelost. Ook nog heel veel adviezen gekregen om het te voorkomen. Hij vond het ook zeer vervelend dat hij wat viezigheid op de vloer had gemaakt. Moest hem echt overtuigen dat ik het zelf wel even zou schoonmaken. Goede service en ervaring, 5 sterren zeker verdiend

Kiyoh 872 klanten geven ons een
9.5
stars

Over Michel Doorn

Dit zijn wij: trots & bevlogen

Wij ontzorgen al meer dan 30 jaar onze klanten in Noord-Holland en Flevoland. Belangrijk werk? Absoluut! Ons team bestaat uit vakkundige monteurs: we zijn handige oplossers, we denken in mogelijkheden en zijn pas voldaan als de klus is geklaard. Meer weten over ons werk?

Over ons

Icon Wide Check Ruim 30 jaar ervaring

Icon Wide Check +180.000 succesvolle ontstoppingen

Icon Wide Check 26 bevlogen medewerkers

Icon Wide Check 24 uur per dag 7 dagen per week

Een spoedmelding kan uitsluitend telefonisch gedaan worden.

Om uw spoedmelding zo snel mogelijk op te pakken vragen wij u direct telefonisch contact op te nemen. Wij zijn 24/7 bereikbaar en inzetbaar.

Fill 1 Copy 2 Bel: 0228 72 24 03

Vanaf prijs

Standaard tarief €125,00
Spoed toeslag van kracht Ja

Een paar tips:

Icon Close Copy 2 Zorg voor een parkeerplaats Icon Close Copy 2 Zorg dat er voldoende ruimte is Icon Close Copy 2 Maak alle kastjes alvast leeg Icon Close Copy 2 Leg een paar handoeken klaar
Icon Close Copy Icon Close Copy Icon Close Copy
Verstopping melden
Omschrijf het probleem
Contactgegevens
Icon Close

Stap 1 van 3

Hidden
Wat is uw postcode?