Wat te doen tegen rioolvliegjes? De 3 beste oplossingen

Rioolvliegjes in huis – wat een nachtmerrie! Deze plaagdieren vinden hun weg naar boven via uw afvoersysteem en nestelen zich vervolgens in uw toilet, badkamer, keuken en zelfs in de kleinste kruipruimtes. Als ze eenmaal in uw woning zijn binnengedrongen, is het een hele uitdaging om ze te verwijderen. Daarom raden wij aan om direct contact met ons op te nemen als u last heeft van een rioolvliegjeszwerm. Maar wat zijn de stappen die u zelf kunt ondernemen om rioolvliegjes te bestrijden? In dit blog geven we de 3 beste tips om rioolvliegjes te bestrijden.

Featured post

Zelf rioolvliegjes bestrijden

Bent u op zoek naar een oplossing om (tijdelijk) van een kleine hoeveelheid rioolvliegjes in huis af te komen? In dat geval kunt u:

  • Een insectenverdelger toepassen voor het bestrijden van rioolvliegjes;
  • Bronnen van (vervuild) stilstaand water, rottend afval en modder rond uw huis weghalen;
  • De rioolvliegjes opzuigen met een stofzuiger;

 

Tip 1: Een insectenverdelger toepassen (tijdelijke oplossing!)

Koop een insecticide-spray voor het om rioolvliegjes te bestrijden. Spuit alle hoeken van de kamer in en zorg daarna voor voldoende ventilatie in de ruimte. Wees extra voorzichtig als er kinderen of huisdieren in de buurt zijn, want zij mogen niet in contact komen met de potentieel schadelijke dampen van het product. Omdat de bron van de vliegen niet wordt weggenomen, is dit een tijdelijke oplossing. Na enkele dagen zullen de vliegen terugkomen.

 

Tip 2: Bronnen van (vervuild) stilstaand water water weghalen

Wanneer water om of in uw huis vervuild is, kan het een broedplaats worden voor rioolvliegjes. Vooral als het buiten warm is. Last van vliegjes? Controleer locaties waar riool aanwezig is. Denk bijvoorbeeld aan de kelder of kruipruimte.

 

Tip 3: De rioolvliegjes opzuigen met een stofzuiger

Een permanente oplossing is dit zeker niet, maar als u bezoek krijgt en u tijdelijk van rioolvliegjes af wilt, kan dit helpen: gebruik een stofzuiger om de rioolvliegjes op te zuigen. Doe dit vooral als ze op de muren zitten. Besef wel dat ze na een paar uur tot een dag weer terugkomen.

 

Wat is de oorzaak van rioolvliegjes?

Rioolvliegjes kunnen een teken zijn dat uw afvoeren beginnen te verstoppen. Dat gaat vaak samen met gepruttel en stank. Veel vaker wijzen deze beestjes op rioolproblemen. Rioolvliegjes zitten waarschijnlijk in uw huis om een van de volgende redenen:

  • U heeft een lekkage in een van uw leidingen;
  • U heeft vervuild water in of rondom uw tuin woning en rioolvliegjes en ander ongedierte broeden daar;
  • U heeft een verstopte afvoer, bijvoorbeeld omdat u regelmatig etensresten, olie of vet doorspoelt;
  • U gebruikt uw afvoer niet vaak genoeg.

 

Help, ik heb een lekkage!

Rioolvliegjes in een kruipruimte zijn bijna altijd teken van een lekkage. Wilt u rioolvliegjes in uw kruipruimte bestrijden, dan is het dus belangrijk om de lekkage te bespeuren en te verhelpen. Bij Michel Doorn doen we dit door middel van een rookdetectie. Bij deze techniek blazen wij rook onder druk het riool in. Daar waar een leiding lekt, ontsnapt de rook. Op die manier sporen we snel en doeltreffend de bron van uw probleem op. Zo pakken we niet alleen de lekkage aan, maar zien we meteen plaatsen waar eventuele verdere actie vereist is, bijvoorbeeld omdat een leiding op sommige plekken zwaktes vertoont.

Meer informatie over rookdetectie

Mijn afvoer zit verstopt

Heeft u last van rioolvliegjes in de keuken, badkamer of bij het toilet? Dan is de kans groot dat u last heeft van een (beginnende) verstopping. Schakel ook in dit geval onze hulp in, want zo’n verstopping wordt met de tijd alleen maar erger en kan op die manier schade en stankoverlast veroorzaken. Het ontstoppen van uw toilet of afvoer is mogelijk vanaf € 125. Na de eerste dertig minuten brengen wij €37,50 in rekening voor elk bijkomend kwartier, maar in de meeste gevallen is uw verstopping al binnen een halfuur opgelost.

Afvoer laten ontstoppen

 

Meer weten over rioolvliegjes?

Wilt u meer weten over de oorzaken van rioolvliegjes en hoe wij kunnen helpen om de rioolvliegjes te bestrijden? Naam dan contact met ons op!

Wat als niets helpt?

Heeft u alle bovenstaande oplossingen al geprobeerd en helpt echt helemaal niets? Neem dan contact met ons op!

Een spoedmelding kan uitsluitend telefonisch gedaan worden.

Om uw spoedmelding zo snel mogelijk op te pakken vragen wij u direct telefonisch contact op te nemen. Wij zijn 24/7 bereikbaar en inzetbaar.

Fill 1 Copy 2 Bel: 0228 72 24 03

Vanaf prijs

Standaard tarief €125,00
Spoed toeslag van kracht Ja

Een paar tips:

Icon Close Copy 2 Zorg voor een parkeerplaats Icon Close Copy 2 Zorg dat er voldoende ruimte is Icon Close Copy 2 Maak alle kastjes alvast leeg Icon Close Copy 2 Leg een paar handoeken klaar
Icon Close Copy Icon Close Copy Icon Close Copy
Verstopping melden
Omschrijf het probleem
Contactgegevens
Icon Close

Stap 1 van 3

Hidden
Wat is uw postcode?