Featured post

Heeft u last van een verstopt toilet en overweegt u zelf actie te ondernemen? Voordat u begint, is het belangrijk om te weten hoe u dit op de juiste manier aanpakt. In dit blog delen we deskundig advies rechtstreeks van de expert om uw WC effectief te ontstoppen. Vermijd veelvoorkomende fouten en ontdek welke oplossingen echt werken. Mocht het echt niet lukken, dan staat Michel Doorn klaar met professionele oplossingen. Let op: Uw WC zelf ontstoppen doet u op eigen risico.

 

Stap 1: De oorzaak van een verstopt toilet vinden

Een verstopping in uw toilet kan de volgende oorzaken hebben:

 • Een volle septic tank;
 • Overmatige ontlasting;
 • Te veel WC-papier of vochtige doekjes doorspoelen;
 • Etensresten en vet/olie door het toilet spoelen;
 • Luiers, maandverband of tampons doorspoelen.

Door de bovenstaande oorzaken van een verstopt toilet te voorkomen, zorgt u ervoor dat uw toilet minder snel verstopt raakt.

 

Een volle septic tank

Een septic tank heeft bij goed gebruik maar weinig onderhoud nodig. Toch is het af en toe nodig om uw septic tank te legen. Gebruikelijk wordt een septic tank om de 3 tot 5 jaar geleegd. Signalen dat de septic tank onderhoud nodig heeft zijn:

 • Slecht doorlopende afvoeren.
 • Onaangename geuren.
 • Natte plekken rond het leachveld (drainfield).
 • Ongewoon groen gras boven de tank.
 • Terugvloeiing van afvalwater in de woning.

Onze experts zijn hierin gespecialiseerd en onderhouden uw septic tank graag voor u. Wilt u meer weten over het legen van uw septic tank? Dan leest u meer op onze septic tank-pagina.

 

Het doorspoelen van luiers, maandverband of tampons

Producten zoals luiers, maandverband en tampons zijn gemaakt om veel vocht op te nemen. En als ze dit doen, zetten ze uit. Hierdoor kunnen ze de leidingen van uw toilet blokkeren. Uw toilet raakt dan verstopt. Zo’n verstopping is in sommige gevallen makkelijk op te lossen. Maar als de verstopping diep in de leiding zit, wordt dit moeilijker en heeft u de hulp van een professioneel ontstoppingsbedrijf nodig. U bent dan veel geld kwijt voor een relatief klein probleem. Dat wilt u natuurlijk voorkomen.

Daarnaast is er nog een andere reden om vochtvasthoudende producten niet door het toilet te spoelen. Luiers en andere hygiëneproducten behoren namelijk tot restafval en dragen bij aan de vervuiling van het milieu. U hoort ze dan ook in de juiste prullenbak te gooien.

 

Het doorspelen van etensresten, vet of olie

Tijdens het koken worden eten, vet en olie warm, maar als deze producten afkoelen stollen ze. Spoelt u ze door het toilet, dan kunnen ze er daarom voor zorgen dat uw afvoer verstopt raakt. Etensresten kunt u daarom het beste in uw groene bak weggooien. Vet- en olieresten hoort u naar een milieustraat of milieupunt te brengen. Op deze website kunt u controleren waar u in uw omgeving frituurvet of olie kunt inleveren. Dit soort ontstopping kun je herkennen aan langzaam afvoerend water, onaangename geuren, borrelde geluiden of zichtbare resten.

 

Overmatige ontlasting

Er zijn momenten waarop overmatige ontlasting, veroorzaakt door ziekte of bepaalde voedingskeuzes, het toilet kan verstoppen. Dit type verstopping is vaak herkenbaar aan een langzamere afwatering dan gewoonlijk en een zichtbare opeenhoping die moeilijk weg te spoelen is.

 

Te veel WC-papier of vochtige doekjes doorspoelen

Overmatig gebruik van toiletpapier óf het doorspoelen van vochtige doekjes kan afzonderlijk al leiden tot hardnekkige blokkades in het toilet. Veel mensen realiseren zich niet dat zelfs als vochtige doekjes als ‘doorspoelbaar’ worden gelabeld, ze vaak niet snel genoeg afbreken om verstoppingen te voorkomen. Symptomen van een dergelijke verstopping omvatten een langzamere afvoer en een mogelijke terugvloeiing van water.

 

Stap 2: Zelf uw toilet ontstoppen met deze tips

Let op: bij Michel Doorn raden we het zelf ontstoppen van uw toilet om verschillende redenen af, namelijk omdat:

 • U risico loopt schade aan te richten aan uw toilet;
 • Door uw gebrek aan specialistische kennis ook uw leidingwerk beschadigd kan raken;
 • Het in veel gevallen niet lukt om zelf de verstopping te verhelpen;
 • De verstopping in veel gevallen niet echt is verholpen, waardoor hij later (erger) terugkomt.

We snappen dat een doe-het-zelver in veel gevallen toch een poging zal wagen. Wees in dat geval voorzichtig, want het herstellen van de schade die u eventueel kunt aanrichten, kost meer dan het verhelpen van een verstopping. Met onze tips voor een verstopte WC loopt u zo min mogelijk risico op schade.

 

Uw WC ontstoppen met soda en azijn

Giet een pak natriumbicarbonaat (soda) en een halve fles natuurazijn in uw toilet en laat het mengsel enkele minuten rustig inwerken. Roer het daarna eventueel voorzichtig door elkaar met een toiletborstel. Door de reactie tussen het azijnzuur en de soda zal het water in uw toilet gaan borrelen en schuimen. Voeg na ongeveer tien minuten wachten zo’n drie liter heet water toe. Laat het gehele mengsel een nacht lang inwerken en probeer ’s ochtends het toilet door te spoelen. Het en vuil wordt hierdoor soms losgeweekt, waardoor de verstopping (tijdelijk) kan verdwijnen.

 

Uw WC ontstoppen met afwasmiddel en heet water

Giet bij een milde verstopping een kleine hoeveelheid afwasmiddel in het toilet, gevolgd door een emmer heet water vanaf heuphoogte. Het gewicht van het water zal helpen bij het wegspoelen van de verstopping. Let er echter op dat u geen kokend water gebruikt, aangezien dit de keramiek van uw toilet kan beschadigen.

 

Uw WC ontstoppen met cola of een plopper

Het is heel lastig om uw toilet met cola te ontstoppen. Dit huis-, tuin- en keukenmiddel wordt op het internet vaak geprezen, maar we raden af dit daadwerkelijk te proberen. Ook het werken met een plopper, plastic zak of tuinslang raden we bij Michel Doorn ten zeerste af. Dit creëert namelijk druk op de leidingen waardoor die kunnen barsten en gaan lekken.

 

Uw WC ontstoppen met chemische middelen

Probeer uw toilet niet te ontstoppen met chemische middelen. Deze kunnen uw leidingen beschadigen, waardoor u later een groter probleem heeft, zoals een lekkage. Als Soda en azijn of afwasmiddel niet helpen, kunt u het beste onze hulp inschakelen.

 

De ontstopping gaat niet weg, wat nu?

Lukt het niet om het toilet zelf te ontstoppen? Dan heeft u de juiste apparatuur nodig om dit probleem op te lossen. Onze monteur komt bij u langs en reinigt het riool onder hoge druk met een mechanische veer. Dit is een snelle oplossing met het beste resultaat. Mocht er meer nodig zijn om de verstopping in uw toilet te verhelpen, dan zijn onze bussen compleet ingericht met alle denkbare apparatuur.

✔ 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar;
✔ Snel, veilig en hygiënisch;
✔ Geen voorrijkosten;
✔ Toilet ontstopt vanaf € 125,-;
✔ Bereikbaar vanuit heel Noord-Holland en Flevoland.

Onze vakkundige monteurs staan altijd voor u klaar. Wij zijn vierentwintig uur per dag, zeven dagen per week bereikbaar. Wacht daarom niet langer en maak meteen een afspraak om uw WC te laten ontstoppen. Wij ontstoppen uw toilet snel: in 90% van de gevallen kunt u dertig minuten nadat onze monteur arriveert alweer naar het toilet.

 

Verstopping melden

 

Meer weten over verstoppingen in uw toilet?

Heeft u vragen over een verstopte WC? Neem dan contact met ons op! U kunt ons bereiken via ons vaste nummer 0228 – 768 085. Tot snel!

icon

10

stars

Topbedrijf

De schrik van elke huiseigenaar, een verstopping in het weekend en ook nog Pinksteren. Slechts een belletje en de monteur kwam op afgesproken tijd langs. Snel en efficiënt handelend. Binnen het afgesproken weekend tarief gebleven. Subliem.

icon

10

stars

Prima service !

Zeer net en correct bedrijf. Verstopping snel en goed verholpen. Fijn dat ze zo dicht in de buurt zitten. Je kan er ook je camper gaan wegen.

icon

8

stars

Prima

Geen flauwekul bedrijf ,doen wat ze beloven ,in mijn geval ,controle / onderzoek hemelwater afvoer. Pro gereedschap!.

icon

10

stars

Super Service

Precies op tijd volgens afspraak. Werd professioneel geholpen door een vriendelijke en zeer vakkundige monteur. Prijs zeer redelijk. Michel Doorn is een bedrijf om in je "contacten" op te nemen, dan hoef je nooit meer te zoeken!

icon

10

stars

Top

Snel en echt top geholpen. Was in het weekend. De monteur probeerde mij eerst telefonisch te helpen. Toen dat niet lukte, was hij er op exact het afgesproken tijdstip. Van te voren ook duidelijk gemaakt wat de weekend tarieven zijn. Tijdens het oplossen van mijn verstopping, werkte hij snel om mij niet op extra hoge kosten te brengen.

icon

10

stars

Snelle en goede service

Uiteraard hoop je dit soort bedrijven nooit nodig te hebben, maar als dat dan toch moet is Michel Doorn echt een aanrader. Vriendelijk en kundig personeel.

icon

10

stars

Super

Gelukkig verstopping a.g.v. plastic snel en goed verholpen. Vloer hoefde niet opengebroken te worden. Heel aardige en vriendelijke rioolontstopper die het riool schoonspoot. Telefonisch de prijs nogmaals uitgelegd. Fijn dat de kosten op de site staan zodat je weet waar je ongeveer aan toe bent qua kosten. Aanrader.

icon

10

stars

Top ontstopper!

Eerst buiten gekeken of hij zo binnen kon komen door riolering zodat niet de smerige slangen door het huis gingen. Helaas moest het toch maar hij heeft dat heel netjes opgelost kosten ons maar een paar oude handdoeken maar het huis bleef netjes.

icon

10

stars

Vrolijke en competente medewerkers

Na het doorspuiten van onze drainage bleek dat daar het probleem van onze wateroverlast niet direct lag. Dan kan je het als bedrijf daarbij laten maar deze medewerkers waren zeer medewerkend en hebben ook de riolering richting het hoofdriool gecontroleerd. Hierdoor werd duidelijk dat het probleem in het regenwater hoofdriool zit en hebben wij het nu bij de gemeente kunnen melden. Hier waren wij niet achter gekomen zonder de extra inzet van de medewerkers. Dat is service! dank daarvoor.

icon

10

stars

Snelle service

Online door gegeven dat hemelwaterarvoer verstopt was, volgende dag was er iemand en binnen 20 minuten was alles ontgestopt. Top geholpen en ook voor betaalbaar prijs.

icon

8

stars

Oplossing met duidelijke uitleg !!!!!

Al lange tijd problemen met de afvoer in e keuken. Nu met hoge druk spuit en vrij maken rioolleiding eindelijk opgelost !!!

icon

10

stars

Goed bereikbaar voor afspraak

Komen afspraak na en houden je op de hoogte van aankomst, professionele aanpak no nonsens werknemer dir doet waar hij voor komt!

icon

10

stars

Super!!! Aanrader.

Afspraak is afspraak. De monteur had kennis van zaken en was zeer correct en behulpzaam. De verstopping was moeilijk te verwijderen, maar de monteur haalde alles uit zijn trukendoos om de verstopping te op te lossen. Met als resultaat dat de verstopping is opgelost! Topper.

icon

9

stars

Goede opvolgservice na uitgevoerd werk

Na het verhelpen van een verstopping was er nog wat lichte lekkage wat oorzakelijk bleek te liggen aan een rubberbandje wat los zit / weg was. Bij melding direct een afspraak gemaakt en keurig verholpen. Getuigt van het goed willen bedienen van hun klanten. Keurig gedaan!

icon

10

stars

Keurig en correct geholpen, hele goede service en snel.

Zie boven

Kiyoh 901 klanten geven ons een
9.5
stars

Over Michel Doorn

Dit zijn wij: trots & bevlogen

Wij ontzorgen al meer dan 30 jaar onze klanten in Noord-Holland en Flevoland. Belangrijk werk? Absoluut! Ons team bestaat uit vakkundige monteurs: we zijn handige oplossers, we denken in mogelijkheden en zijn pas voldaan als de klus is geklaard. Meer weten over ons werk?

Over ons

Icon Wide Check Ruim 30 jaar ervaring

Icon Wide Check +180.000 succesvolle ontstoppingen

Icon Wide Check 26 bevlogen medewerkers

Icon Wide Check 24 uur per dag 7 dagen per week

Een spoedmelding kan uitsluitend telefonisch gedaan worden.

Om uw spoedmelding zo snel mogelijk op te pakken vragen wij u direct telefonisch contact op te nemen. Wij zijn 24/7 bereikbaar en inzetbaar.

Fill 1 Copy 2 Bel: 0228 72 24 03

Vanaf prijs

Standaard tarief €125,00
Spoed toeslag van kracht Ja

Een paar tips:

Icon Close Copy 2 Zorg voor een parkeerplaats Icon Close Copy 2 Zorg dat er voldoende ruimte is Icon Close Copy 2 Maak alle kastjes alvast leeg Icon Close Copy 2 Leg een paar handoeken klaar
Icon Close Copy Icon Close Copy Icon Close Copy
Verstopping melden
Omschrijf het probleem
Contactgegevens
Icon Close

Stap 1 van 3

Hidden
Wat is uw postcode?