Featured post

Heeft u last van een verstopt toilet en overweegt u zelf actie te ondernemen? Voordat u begint, is het belangrijk om te weten hoe u dit op de juiste manier aanpakt. In dit blog delen we deskundig advies rechtstreeks van de expert om uw WC effectief te ontstoppen. Vermijd veelvoorkomende fouten en ontdek welke oplossingen echt werken. Mocht het echt niet lukken, dan staat Michel Doorn klaar met professionele oplossingen. Let op: Uw WC zelf ontstoppen doet u op eigen risico.

 

Inhoud

 

Stap 1: De oorzaak van een verstopt toilet vinden

Een verstopping in uw toilet kan de volgende oorzaken hebben:

 • Een volle septic tank;
 • Overmatige ontlasting;
 • Te veel WC-papier of vochtige doekjes doorspoelen;
 • Etensresten en vet/olie door het toilet spoelen;
 • Luiers, maandverband of tampons doorspoelen.

Door de bovenstaande oorzaken van een verstopt toilet te voorkomen, zorgt u ervoor dat uw toilet minder snel verstopt raakt.

 

Een volle septic tank

Een septic tank heeft bij goed gebruik maar weinig onderhoud nodig. Toch is het af en toe nodig om uw septic tank te legen. Gebruikelijk wordt een septic tank om de 3 tot 5 jaar geleegd. Signalen dat de septic tank onderhoud nodig heeft zijn:

 • Slecht doorlopende afvoeren.
 • Onaangename geuren.
 • Natte plekken rond het leachveld (drainfield).
 • Ongewoon groen gras boven de tank.
 • Terugvloeiing van afvalwater in de woning.

Onze experts zijn hierin gespecialiseerd en onderhouden uw septic tank graag voor u. Wilt u meer weten over het legen van uw septic tank? Dan leest u meer op onze septic tank-pagina.

 

Het doorspoelen van luiers, maandverband of tampons

Producten zoals luiers, maandverband en tampons zijn gemaakt om veel vocht op te nemen. En als ze dit doen, zetten ze uit. Hierdoor kunnen ze de leidingen van uw toilet blokkeren. Uw toilet raakt dan verstopt. Zo’n verstopping is in sommige gevallen makkelijk op te lossen. Maar als de verstopping diep in de leiding zit, wordt dit moeilijker en heeft u de hulp van een professioneel ontstoppingsbedrijf nodig. U bent dan veel geld kwijt voor een relatief klein probleem. Dat wilt u natuurlijk voorkomen.

Daarnaast is er nog een andere reden om vochtvasthoudende producten niet door het toilet te spoelen. Luiers en andere hygiëneproducten behoren namelijk tot restafval en dragen bij aan de vervuiling van het milieu. U hoort ze dan ook in de juiste prullenbak te gooien.

 

Het doorspelen van etensresten, vet of olie

Tijdens het koken worden eten, vet en olie warm, maar als deze producten afkoelen stollen ze. Spoelt u ze door het toilet, dan kunnen ze er daarom voor zorgen dat uw afvoer verstopt raakt. Etensresten kunt u daarom het beste in uw groene bak weggooien. Vet- en olieresten hoort u naar een milieustraat of milieupunt te brengen. Op deze website kunt u controleren waar u in uw omgeving frituurvet of olie kunt inleveren. Dit soort ontstopping kun je herkennen aan langzaam afvoerend water, onaangename geuren, borrelde geluiden of zichtbare resten.

 

Overmatige ontlasting

Er zijn momenten waarop overmatige ontlasting, veroorzaakt door ziekte of bepaalde voedingskeuzes, het toilet kan verstoppen. Dit type verstopping is vaak herkenbaar aan een langzamere afwatering dan gewoonlijk en een zichtbare opeenhoping die moeilijk weg te spoelen is.

 

Te veel WC-papier of vochtige doekjes doorspoelen

Overmatig gebruik van toiletpapier óf het doorspoelen van vochtige doekjes kan afzonderlijk al leiden tot hardnekkige blokkades in het toilet. Veel mensen realiseren zich niet dat zelfs als vochtige doekjes als ‘doorspoelbaar’ worden gelabeld, ze vaak niet snel genoeg afbreken om verstoppingen te voorkomen. Symptomen van een dergelijke verstopping omvatten een langzamere afvoer en een mogelijke terugvloeiing van water.

 

Stap 2: Zelf uw toilet ontstoppen met deze tips

Let op: bij Michel Doorn raden we het zelf ontstoppen van uw toilet om verschillende redenen af, namelijk omdat:

 • U risico loopt schade aan te richten aan uw toilet;
 • Door uw gebrek aan specialistische kennis ook uw leidingwerk beschadigd kan raken;
 • Het in veel gevallen niet lukt om zelf de verstopping te verhelpen;
 • De verstopping in veel gevallen niet echt is verholpen, waardoor hij later (erger) terugkomt.

We snappen dat een doe-het-zelver in veel gevallen toch een poging zal wagen. Wees in dat geval voorzichtig, want het herstellen van de schade die u eventueel kunt aanrichten, kost meer dan het verhelpen van een verstopping. Met onze tips voor een verstopte WC loopt u zo min mogelijk risico op schade.

 

Uw WC ontstoppen met soda en azijn

Giet een pak natriumbicarbonaat (soda) en een halve fles natuurazijn in uw toilet en laat het mengsel enkele minuten rustig inwerken. Roer het daarna eventueel voorzichtig door elkaar met een toiletborstel. Door de reactie tussen het azijnzuur en de soda zal het water in uw toilet gaan borrelen en schuimen. Voeg na ongeveer tien minuten wachten zo’n drie liter heet water toe. Laat het gehele mengsel een nacht lang inwerken en probeer ’s ochtends het toilet door te spoelen. Het en vuil wordt hierdoor soms losgeweekt, waardoor de verstopping (tijdelijk) kan verdwijnen.

 

Uw WC ontstoppen met afwasmiddel en heet water

Giet bij een milde verstopping een kleine hoeveelheid afwasmiddel in het toilet, gevolgd door een emmer heet water vanaf heuphoogte. Het gewicht van het water zal helpen bij het wegspoelen van de verstopping. Let er echter op dat u geen kokend water gebruikt, aangezien dit de keramiek van uw toilet kan beschadigen.

 

Uw WC ontstoppen met cola of een plopper

Het is heel lastig om uw toilet met cola te ontstoppen. Dit huis-, tuin- en keukenmiddel wordt op het internet vaak geprezen, maar we raden af dit daadwerkelijk te proberen. Ook het werken met een plopper, plastic zak of tuinslang raden we bij Michel Doorn ten zeerste af. Dit creëert namelijk druk op de leidingen waardoor die kunnen barsten en gaan lekken.

 

Uw WC ontstoppen met chemische middelen

Probeer uw toilet niet te ontstoppen met chemische middelen. Deze kunnen uw leidingen beschadigen, waardoor u later een groter probleem heeft, zoals een lekkage. Als Soda en azijn of afwasmiddel niet helpen, kunt u het beste onze hulp inschakelen.

 

De ontstopping gaat niet weg, wat nu?

Lukt het niet om het toilet zelf te ontstoppen? Dan heeft u de juiste apparatuur nodig om dit probleem op te lossen. Onze monteur komt bij u langs en reinigt het riool onder hoge druk met een mechanische veer. Dit is een snelle oplossing met het beste resultaat. Mocht er meer nodig zijn om de verstopping in uw toilet te verhelpen, dan zijn onze bussen compleet ingericht met alle denkbare apparatuur.

✔ 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar;
✔ Snel, veilig en hygiënisch;
✔ Geen voorrijkosten;
✔ Toilet ontstopt vanaf € 121,-;
✔ Bereikbaar vanuit heel Noord-Holland en Flevoland.

Onze vakkundige monteurs staan altijd voor u klaar. Wij zijn vierentwintig uur per dag, zeven dagen per week bereikbaar om uw WC te ontstoppen. Wacht daarom niet langer en maak meteen een afspraak. Wij ontstoppen uw toilet snel: in 90% van de gevallen kunt u dertig minuten nadat onze monteur arriveert alweer naar het toilet.

 

Verstopping melden

 

Meer weten over verstoppingen in uw toilet?

Heeft u vragen over een verstopte WC? Neem dan contact met ons op! U kunt ons bereiken via ons vaste nummer 0228 – 768 085. Tot snel!

icon

8

stars

Geweldige service en vakmanschap.

Afspraken correct en nota zeer correct. Dit bedrijf geeft veel vertrouwen

icon

10

stars

Betrouwbaar

Prachtig product en snelle levering

icon

9

stars

snel goed vriendelijk

Zeker een aanbeveling waard

icon

10

stars

Zeer klantvriendelijke benadering en uitvoering werkzaamheden

zeer deskundige hulp. Zeer informatieve werknemer. zeert evreden over de diensten.

icon

10

stars

Topservice

Dinsdagochtend hadden wij in de kapsalon een toiletverstopping. Hele dag gewacht op een ander loodgietersbedrijf, (Ondertussen de kapsalon maar gesloten.) dat einde middag verscheen met 2 man sterk die de spoelbak niet los durfden te maken. En weer vertrokken. Toen was er paniek. De kapsalon nog een dag sluiten was geen optie. Via een bekende het nummer van Michel Doorn gekregen. 2 minuten na binnenkomst had de medewerker van Michel Doorn de spoelbak er al af en de pot van de grond. Binnen 10 minuten had deze vakkundige meneer het probleem verholpen en stond alles weer op z'n plek. Ik weet wel wie ik voortaan bel. +Telefoon werd snel beantwoord. +Duidelijke communicatie over de mogenlijkheden en kosten. +Zeer snel langsgekomen

icon

10

stars

Heldere communicatie, adequate hulp, zeer klantvriendelijk

In een tijd waarin iedereen overloopt in werk en klantvriendelijkheid niet meer vanzelfsprekend is, blijven de mensen bij Michel Doorn dit gelukkig vasthouden. Ondanks de aanmelding voor één probleem, was de medewerker niet te beroerd om ter plaatse meerdere aspecten aan te pakken. We zitten er nu weer goed bij met alles - een fijn gevoel!

icon

8

stars

Super goed geregeld

Netjes, vriendelijk en duidelijk. Alles ging in goed overleg

icon

10

stars

Goed geholpen!

Ondanks de complexe situatie en de vervelende klant die wij misschien soms geweest zijn, heeft Michel Doorn Rioolservice ons niet in de kou laten staan. Ze hebben hun uiterste best gedaan om onze VVE zo goed mogelijk te helpen met daad en advies. Er werd mee gedacht en geprobeerd om een gaatje te vinden in de overvolle planning. Luuk, Nick, Jurian, David, Bas & Ted, dankjewel!

icon

10

stars

Ontzettend goed!

Zeer tevreden.

icon

8

stars

Prima werk

Goede communicatie, snek en vakkubdig geholpen.

icon

10

stars

perfect en netjes geholpen

prima ontstoppingsbedrijf! werkt netjes, zijn beleefd en vertellen duidelijk vooraf wat er gaat gebeuren en wat het gaat kosten!

icon

10

stars

Good service

Good service

icon

10

stars

goed

snelle afhandeling

icon

8

stars

fantastisch werk geleverd

Fijne monteur en goed op de hoogte van het werk

icon

10

stars

Wat een klassewerk!!!

Afgelopen maandag hadden wij Chris hier om onze afvoer in de keuken te verlosssen van een verstopping. Wat een fantastische man, sociaal, vakwerk en klasse. Het was gewoon een verademing om iemand aan de deur te hebben, die gewoon zijn vak verstaat. Werkelijk dankzij Chris, zouden wij direct weer Michel Doorn bellen als we weer een probleem hebben.

Kiyoh 836 klanten geven ons een
9.5
stars

Over Michel Doorn

Dit zijn wij: trots & bevlogen

Wij ontzorgen al meer dan 30 jaar onze klanten in Noord-Holland en Flevoland. Belangrijk werk? Absoluut! Ons team bestaat uit vakkundige monteurs: we zijn handige oplossers, we denken in mogelijkheden en zijn pas voldaan als de klus is geklaard. Meer weten over ons werk?

Over ons

Icon Wide Check Ruim 30 jaar ervaring

Icon Wide Check +180.000 succesvolle ontstoppingen

Icon Wide Check 26 bevlogen medewerkers

Icon Wide Check 24 uur per dag 7 dagen per week

Een spoedmelding kan uitsluitend telefonisch gedaan worden.

Om uw spoedmelding zo snel mogelijk op te pakken vragen wij u direct telefonisch contact op te nemen. Wij zijn 24/7 bereikbaar en inzetbaar.

Fill 1 Copy 2 Bel: 0228 72 24 03

Vanaf prijs

Standaard tarief €121,00
Spoed toeslag van kracht Ja

Een paar tips:

Icon Close Copy 2 Zorg voor een parkeerplaats Icon Close Copy 2 Zorg dat er voldoende ruimte is Icon Close Copy 2 Maak alle kastjes alvast leeg Icon Close Copy 2 Leg een paar handoeken klaar
Icon Close Copy Icon Close Copy Icon Close Copy
Verstopping melden
Omschrijf het probleem
Contactgegevens
Icon Close

Stap 1 van 3

Hidden
Wat is uw postcode?