Riolering verstopt?

Bel ontstoppingsbedrijf Michel Doorn!

Tips om rioolverstopping te voorkomen

Een verstopt riool is één van de vervelendste dingen die je in huis kunt hebben. Vaak is het dan niet meer mogelijk om gebruik te maken van de wc, douche of gootsteen totdat de ontstopper de blokkade oplost. Gelukkig kun je veel doen om een verstopping van het riool te voorkomen. Vaak gaat het hierbij om kleine zaken. Wij geven graag tips op een verstopping van het riool te voorkomen.

 

Hoe herken je een verstopt riool?

Ten eerste is het belangrijk dat je snel bespeurt wanneer je riool verstopt dreigt te raken. Een verstopt riool herkennen kun je via drie zintuigen: zicht, gehoor en reuk. Bij een beginnende verstopping merk je bijvoorbeeld dat het water niet meer goed wegloopt. Ook kun je een verstopt riool herkennen aan borrelende geluiden uit de gootsteen, het toilet of het afvoerputje van de douche. Verder heeft een verstopt riool nog een akelige bijkomstigheid: het gaat stinken. Dus merk je iets van een rioolstank in huis? Dan is het tijd om Michel Doorn te bellen. Als gerenommeerd ontstoppingsbedrijf helpen we je snel af van een verstopt riool.

 

Verstopping voorkomen

Nog beter is het natuurlijk om een verstopping te voorkomen. Met deze eenvoudige tips tegen verstopping lukt dat vast:

– Gebruik het toilet waarvoor het is bedoeld. Gooi er dus geen afval in zoals eet- en verfresten. Ook vet is erg slecht voor het riool.

– Papier is nog een boosdoener voor het riool. Keukenpapier en natte doekjes zijn te dik en kunnen gaan ophopen. Ook door in één keer te veel toiletpapier door te trekken kan een wc verstopt raken. Verder kun je beter tampons, maandverband en luiers in de afvalbak werpen in plaats van het toilet.

– Ook één van de goede tips tegen verstopping is om je vaat- en wasmachine regelmatig een programma op 90 graden te laten draaien. Hierdoor worden twee belangrijke veroorzakers van een verstopt riool, namelijk vet- en zeepresten, weggespoeld.

– Verder kun je verstopping van het riool voorkomen door het afvoerputje van de douche en de wasbak schoon te houden. Verwijder ook regelmatig de haren die anders in het riool terechtkomen.

– Behalve binnen kan ook buiten het riool verstopt raken door afval van bomen. Maak daarom regelmatig de dakgoten schoon en verwijder bladeren. Zorg bovendien voor een korf om bladeren en ander vuil tegen te houden. Zo heb je grote kans dat je dakgoot en regenpijpen niet dichtslibben.

 

Mocht je toch last krijgen van een verstopt riool? Dan heb je de hulp van een professional nodig. Neem hiervoor contact op met Michel Doorn via 0228 59 15 15 of buiten kantoortijden via 06 532 740 54. We zijn elke dag van de week 24 uur bereikbaar. Dus maak je geen zorgen wanneer je riool in het weekend of ’s nachts blokkeert. Michel Doorn zorgt dat de verstopping snel wordt opgelost!

 

Onze expertises

 • Snel op locatie
 • 24/7 bereikbaar
 • Geen voorrijkosten
 • 90% van de problemen opgelost binnen 30 minuten
Plattegrond Ontstoppingsbedrijf Noord-Holland | 24/7 | Michel Doorn
 • Heel fijn

  Heel klantvriendelijk!
   - Zwaag

   Snelle en goed vakmanschap

   S morgens gebeld , s middags opgelost, top
    - Enkhuizen

    Er is nog nooit zo snel en grondig doorgespoeld

    Zie boven
     - Zaandam

     Snel en deskundig opgelost

     Wij hadden een verstopping van het toilet. De rioolservice was [...]
      - Oostzaan

      Vakwerk!

      Monteur werkte vakkundig en gaf vakkundig advies
       - Alkmaar
       730 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10
      Bel voor een afspraak: