Riolering verstopt?

Bel ontstoppingsbedrijf Michel Doorn!

Riool verstopt

Merkt u dat er water blijft staan in uw wastafel of gootsteen? Het kan zijn dat uw riool verstopt is. Een verstopping kan verschillende oorzaken hebben. Is het riool verstopt, dan kan dat vervelende gevolgen hebben, zoals stankoverlast of waterschade. Bij rioolproblemen doet u er goed aan een professioneel ontstoppingsbedrijf in te schakelen. De monteurs van zon bedrijf zijn in staat de verstopping snel en veilig te verhelpen.

Riool verstopt: wat zijn de oorzaken?

Is uw riool verstopt, dan kan het de volgende oorzaken hebben:

 • Er is iets door de WC gespoeld, zoals maandverband.
 • Etensresten in de gootsteen kunnen zorgen dat het riool verstopt raakt.
 • Zeepresten zorgen ervoor dat een leiding dichtslibt.
 • Het riool verstopt vaak doordat er vaste materialen worden meegespoeld.

Een verstopt riool kan dus ook worden voorkomen door hierop te letten. Zorg dat u nooit dingen door de WC spoelt die daar niet voor bedoeld zijn. Denk aan vochtige doekjes, maar ook grote hoeveelheden toiletpapier tegelijkertijd, of bijvoorbeeld olie. Niet alleen de WC loopt het risico te verstoppen, maar ook in uw gootsteen of doucheputje kan een blokkade ontstaan. Ook hierdoor kan het riool verstopt raken. Een gootsteen kan verstopt raken door etensresten die worden doorgespoeld, maar ook door zeepresten. In het geval van het doucheputje gaat het vaak om haar dat de verstopping veroorzaakt. Houd deze plaatsen dus goed schoon en zorg dat er geen vaste materialen doorspoelen.

Zelf uw riool ontstoppen

Als iets uw riool verstopt wilt u dit natuurlijk zo snel mogelijk verhelpen. Misschien overweegt u zelf uw riool te ontstoppen. Wij raden echter sterk af om zelf te proberen de blokkade te verhelpen. Een riool ontstoppen vereist specifieke kennis en professionele apparatuur. Wanneer u zelf aan de slag gaat met bijvoorbeeld een ontstopper, een ontstoppingsveer of andere huis-, tuin- en keukenmiddeltjes loopt u het risico uw leidingen of afvoer te beschadigen. Ook lossen deze middelen de ontstopping vaak niet volledig op. Het kan zijn dat er vuil in de leiding achterblijft, waardoor de verstopping snel weer de kop opsteekt.

Het riool ontstoppen met de juiste apparatuur

Hoe gaat het riool ontstoppen in zijn werk? Allereerst heeft u de juiste, professionele apparatuur nodig. Een gespecialiseerd ontstoppingsbedrijf zoals Michel Door Rioolservice BV heeft deze apparatuur in huis. Onze monteurs hebben kennis van alle mogelijke verstoppingen en rioolproblemen. Hierdoor zijn ze in staat elke verstopping snel en kundig op te lossen. Vaak begint dat door de leiding gronding schoon te spuiten. Is de verstopping hardnekkig? Dan maken de monteurs gebruik van freesapparatuur of hogedrukapparatuur om het verstopte riool te ontstoppen.

Riool verstopt? Laat onze professionals u helpen

Is uw riool verstopt, dan kunt u dit niet alleen oplossen. Laat u ondersteunen door Michel Doorn Rioolservice BV. Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar, waardoor er altijd snel een monteur ter plaatse kan zijn. Ook rekenen wij geen voorrijkosten. Wist u dat wij in staat zijn 90% van de verstoppingen binnen een half uur te verhelpen? Hierdoor heeft u niet lang last van de nare gevolgen van een verstopping, zoals stank en wateroverlast. Neem dus snel contact met ons op wanneer uw riool verstopt is. Onze experts staan voor u klaar.

 

0228 – 591515

Onze expertises

 • Snel op locatie
 • 24/7 bereikbaar
 • Geen voorrijkosten
 • 90% van de problemen opgelost binnen 30 minuten
Plattegrond Ontstoppingsbedrijf Noord-Holland | 24/7 | Michel Doorn
 • Heel fijn

  Heel klantvriendelijk!
   - Zwaag

   Snelle en goed vakmanschap

   S morgens gebeld , s middags opgelost, top
    - Enkhuizen

    Er is nog nooit zo snel en grondig doorgespoeld

    Zie boven
     - Zaandam

     Snel en deskundig opgelost

     Wij hadden een verstopping van het toilet. De rioolservice was [...]
      - Oostzaan

      Vakwerk!

      Monteur werkte vakkundig en gaf vakkundig advies
       - Alkmaar
       730 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10
      Bel voor een afspraak: