Riolering verstopt?

Bel ontstoppingsbedrijf Michel Doorn!

Afvoer verstopt

De afvoer kan op veel verschillende plekken verstopt raken. Waar de verstopping ook voorkomt, het is een vervelend probleem waar u zo snel mogelijk vanaf wilt. Is uw afvoer verstopt? Schakel dan een professioneel ontstoppingsbedrijf in. Onze specialisten hebben de kennis en expertise in huis om u snel van uw probleem af te helpen. Ook voor andere verstoppingen van uw riolering kunt u terecht bij Michel Doorn Rioolservice BV.

Waar kan een afvoer verstopt raken?

Verstopping kan op veel verschillende plaatsen ontstaan, bijvoorbeeld in:

Door een afvoer wordt water naar het riool gesluisd, maar vaak gaan er ook middelen mee die tot verstopping kunnen leiden. Denk bijvoorbeeld aan haar in het doucheputje of etensresten in de gootsteen. Verstoppingen kunnen overal waar een afvoer is ontstaan. Onze monteurs kunnen veel verschillende verstoppingen verhelpen, van verstoppingen van in de kruipruimte tot op zolder. Aarzel dus niet om bij een verstopping contact met ons op te nemen.

Afvoer verstopt? Dit zijn de oorzaken

Een verstopping ontstaat vaak wanneer er te veel harde of vaste deeltjes met het water worden meegespoeld. Dat kunnen etensresten zijn in het geval van een gootsteen, maar ook haren of te veel toiletpapier. Wanneer er eenmaal een deeltje blijft hangen zal zich vuil ophopen, wat op den duur tot een verstopping kan leiden. Ook zeepresten kunnen op die manier voor een verstopping zorgen. Wanneer er steeds meer doorgespoelde zeep aan de binnenkant van de leiding blijft kleven slibt deze op den duur dicht.

Zelf de verstopping verhelpen

Het is in de regel niet verstandig om zelf te proberen de verstopping te verhelpen. Hiervoor heeft vrijwel niemand de juiste apparatuur in huis. Wanneer u zelf aan de slag gaat om de ontstopping te verhelpen kan het voorkomen dat u het leidingwerk of de afvoer zelf beschadigt. Dan heeft u er meteen een tweede probleem bij. Ook komt het vaak voor dat een verstopping op die manier deels wordt verholpen, waardoor de problemen even opgelost lijken. Een korte tijd later zal de verstopping echter weer de kop opsteken. Is uw afvoer verstopt? Schakel dan altijd een specialist in.

Nooit meer de afvoer verstopt

Het zelf voorkomen van verstoppingen is, tot op zekere hoogte, wel goed mogelijk. Zorg er bijvoorbeeld voor dat er zo weinig mogelijk etensrestjes door de gootsteen spoelen. Dat kan met een zeefje boven de afvoer. Dat zeefje vangt vaste deeltjes op, zodat u het weg kunt gooien. Ook in de douche helpt het om haar op te vangen en weg te gooien in plaats van het door het putje te laten spoelen. Zorg er daarnaast voor dat u nooit afval of een overdaad aan toiletpapier door de WC spoelt. Spoel ook nooit vochtige doekjes door het toilet. Dit is de meest voorkomende oorzaak van een WC-verstopping. Raakt een afvoer verstopt, dan kan een professioneel bedrijf dit gelukkig snel verhelpen.

Wij verhelpen elke verstopping

Onze monteurs hebben de juiste apparatuur in huis om elke verstopping in de afvoer grondig te verhelpen. Dat doen ze bijvoorbeeld door de leiding volledig schoon te spuiten. Het komt voor dat een verstopping ernstig is, en dit doorspoelen niet voldoende is. In dat geval gaat de monteur met freesapparatuur aan de slag. Het lukt ons om 90% van de verstoppingen binnen een half uur op te lossen. Wilt u een afspraak maken? Bel ons dan op het onderstaande nummer en wij komen zo snel mogelijk bij u langs. U kunt ons 24 uur per dag bereiken.

0228 – 591515

Onze expertises

 • Snel op locatie
 • 24/7 bereikbaar
 • Geen voorrijkosten
 • 90% van de problemen opgelost binnen 30 minuten
Plattegrond Ontstoppingsbedrijf Noord-Holland | 24/7 | Michel Doorn
 • Heel fijn

  Heel klantvriendelijk!
   - Zwaag

   Snelle en goed vakmanschap

   S morgens gebeld , s middags opgelost, top
    - Enkhuizen

    Er is nog nooit zo snel en grondig doorgespoeld

    Zie boven
     - Zaandam

     Snel en deskundig opgelost

     Wij hadden een verstopping van het toilet. De rioolservice was [...]
      - Oostzaan

      Vakwerk!

      Monteur werkte vakkundig en gaf vakkundig advies
       - Alkmaar
       730 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10
      Bel voor een afspraak: