Vetput

Heeft u een vetafscheider en wilt u deze laten legen? Dan ben u bij Michel Doorn aan het juiste adres. Met onze speciale voertuigen rijden wij meerdere malen per maand een route om vetafscheiders te legen. Ook voor het installeren van een nieuwe vetafscheider of het vervangen van een oude vetput kunt u bij ons terecht.

Wat is een vetafscheider?

Een vetafscheider, ook wel vetput, is een scheidingsput die aangebracht wordt in het rioolstelsel om zo afvalwater te filteren. Wanneer het vervuilde water afgevoerd wordt naar het riool, komt dit terecht in de afscheider om zo een grove scheiding te maken tussen het water, vet en bezinksel. Doordat het water in de vetput stil staat, zal er een gedeelte van het vuil zinken naar de bodem en het vet zal blijven drijven waardoor deze niet verder door het riool stromen. Dit voorkomt dat vet en ander vuil verstoppingen in het riool veroorzaken of dat het vet het rioolstelsel aantast. Het relatief schonere water stroomt daarna weer verder naar de riolering.

Vetput plaatsen

Een vetafscheider is vaak verplicht voor bedrijven die zich bezighouden met onder andere het slachten van dieren, het bereiden van voedingsmiddelen of het inwendig reinigen en ontsmetten van vrachtwagens en andere transportmiddelen waarin vlees onverpakt is vervoerd. Hierbij kunt u onder andere denken aan slagers, slachthuizen en restaurants. Michel Doorn beschikt over de benodigde apparatuur en middelen om een vetscheider te installeren bij uw bedrijf of om een oude vetafscheider te vernieuwen. Voor elk bedrijf in Noord-Holland kunnen wij een plan op maat maken zodat er voor elk bedrijf een mogelijkheid is om een vetput te plaatsen.

Indien er een vetafscheider geplaatst moet worden maken wij voor u een capaciteitsberekening voor de juiste afmeting van de vetafscheider. Deze wordt dan door ons vakkundig geplaatst. Dit alles natuurlijk conform de geldende wet- en regelgeving.

Vetput legen

Wanneer u a een vetput heeft, dan is het nodig om deze regelmatig te laten legen. Hiervoor beschikken wij over een speciale wagen waarmee wij een route afleggen om de vetafscheider te legen. Ook kunnen wij vetafscheiders die op een lastig bereikbare plaats gelegen zijn bereiken met onze kleine combiwagens.

Vetafscheiders zijn gericht op het scheiden van plantaardige- en dierlijke vetten en worden toegepast in de horeca, zorginstellingen, slagerijen en de levensmiddelenindustrie. Afvalwater wordt hiervoor opgevangen in een grote tank en tot rust gebracht. Hierdoor gaat het vet opdrijven en vaste bestanddelen zakken naar de bodem. Het relatief schone water stroomt door naar de riolering.

Daarnaast kunnen wij op afroep of op contract de vetput legen. Wij houden voor u bij wanneer dit moet gebeuren. Het afval wordt op onze eigen vetopslag gestort. Omdat wij meerdere keren per maand een route rijden om vetafscheiders te ledigen kunnen wij dit tegen gereduceerd tarief aanbieden. U kunt hiervoor een offerte-aanvraag doen via de website, via mail michel@micheldoorn.nl of telefonisch contact opnemen met ons hoofdkantoor in Andijk 0228 – 59 15 15. Onze medewerkers kunnen u hierover informeren. Met de informatie die zij u vragen zoals ‘wat is de inhoud van de vetafscheider?’ en “welke frequentie van ledigen?”, zij zijn in staat direct een prijs voor u te bepalen.

Wanneer u zich aanmeldt voor deze service komt u in ons plansysteem. Onze medewerkers houden via dit plansysteem bij wanneer uw vet-afscheider geledigd dient te worden. Zij zullen dan contact met u opnemen en met u overleggen wanneer onze monteur bij u langs komt om de vetput te legen.

Contact

Wilt u bij uw bedrijf een vetafscheider laten installeren of hebt u al een vetput en wilt u deze laten legen? Dan kunt u contact opnemen met Michel Doorn via 0228 – 591 515 of u kunt het contactformulier invullen, waarna wij snel contact met u zullen opnemen over de mogelijkheden.

Onze expertises

  • Snel op locatie
  • 24/7 bereikbaar
  • Geen voorrijkosten
  • 90% van de problemen opgelost binnen 30 minuten
Bel voor een afspraak: