Riolering verstopt?

Bel ontstoppingsbedrijf Michel Doorn!

Ontstoppingsveer

Heeft u te maken met een verstopping, bijvoorbeeld in uw WC of in uw gootsteen? Dan kan een ontstoppingsveer uitkomst bieden. Iedereen krijgt in de loop van zijn of haar leven wel eens te maken met een verstopte afvoer of andere rioolproblemen. Een ontstoppingsveer komt daarbij soms goed van pas. Op deze pagina vertellen we u meer over de ontstoppingsveer en hoe u die kunt gebruiken. Toch raden we u aan om in het geval van een geblokkeerde afvoer altijd contact op te nemen met een gespecialiseerd ontstoppingsbedrijf.

Een ontstoppingsveer gebruiken

Een ontstoppingsveer is een hulpmiddel waarmee u zelf kunt proberen een verstopping op te lossen. Het is een metalen spiraal die enkele meters lang is. Om te proberen een blokkade te verhelpen, duwt u de veer als het ware door de leiding heen. Er bestaan verschillende huis-, tuin- en keukenmiddeltjes waarmee een blokkade in een leiding soms (tijdelijk) opgelost kan worden. Denk aan de klassieke ontstopper of een oplossing van azijn en soda. De ontstoppingsveer is vaak het laatste middel waarmee u kunt proberen zelf het probleem op te lossen. Met het handvat draait u de veer door de leiding, waardoor de blokkade los kan komen.

Hoe gebruikt men een ontstoppingsveer?

Een ontstoppingsveer gebruikt u op de volgende manier:

 • Rol de ontstoppingsveer volledig uit.
 • Zorg dat de veer recht is, dus zonder draaien of knopen.
 • Plaats het uiteinde van de veer in de afvoer en duw de veer de leiding in.
 • Komt u een bocht tegen? Duw of draai de veer voorzichtig met het handvat.
 • Wanneer u de verstopping vindt, draai, duw en trek die dan met beleid los.
 • Trek de ontstoppingsveer na het verhelpen van de blokkade weer uit de afvoer.
 • Test of het is gelukt door water door de leiding te laten spoelen.

De voor- en nadelen van de ontstoppingsveer

Een ontstoppingsveer kan gebruikt worden in een poging zelf een verstopping te verhelpen. Het voordeel is dat een blokkade met dit hulpmiddel in sommige gevallen tijdelijk verholpen kan worden. Toch kleven er ook nadelen aan de ontstoppingsveer. Hij is namelijk niet gemakkelijk in gebruik. De veer komt gemakkelijk vast te zitten in het riool, met alle gevolgen van dien. Daarnaast kan het voorkomen dat u met de ontstoppingsveer niet de volledige verstopping oplost, maar slechts de grootste prop verwijdert. Omdat er dan toch resten in de afvoer achterblijven, slibt deze vanzelf weer dicht. De verstopping lijkt dus verholpen, maar komt na verloop van tijd weer terug.

De ontstoppingsveer: een aanrader?

Wij raden het gebruik van een ontstoppingsveer in onervaren handen hierdoor niet aan. Ook is het risico op schade aan uw leidingwerk en afvoer groot. Door te veel druk te zetten of onvoorzichtig te werk te gaan kan het gebeuren dat u uw leidingen tijdens de ontstoppingspoging beschadigt. Dit geldt voor de ontstoppingsveer, maar ook voor andere manieren waarop u zelf een verstopping zou kunnen verhelpen. In de meeste gevallen is het daarom slimmer om een ervaren ontstoppingsbedrijf in de arm te nemen. De monteurs van zo’n bedrijf hebben de materialen en technieken in huis waarmee uw verstopping razendsnel verholpen is.

Verstopping? Laat ons u helpen

Wij van Michel Doorn Rioolservice BV hebben ruim 25 jaar ervaring met het verhelpen van allerlei verstoppingen. Dat maakt ons hét ontstoppingsbedrijf van Noord-Holland. Voor elk rioolprobleem weten onze monteurs de juiste oplossing. Hierdoor kan een groot gedeelte van de verstoppingen al binnen een half uur verholpen worden. Hebt u dus een verstopte afvoer, of hebt u bijvoorbeeld last van rioolvliegjes? Neem dan snel contact met ons op. Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar, waardoor we u altijd snel van dienst kunnen zijn.

Onze expertises

 • Snel op locatie
 • 24/7 bereikbaar
 • Geen voorrijkosten
 • 90% van de problemen opgelost binnen 30 minuten
Plattegrond Ontstoppingsbedrijf Noord-Holland | 24/7 | Michel Doorn
 • Heel fijn

  Heel klantvriendelijk!
   - Zwaag

   Snelle en goed vakmanschap

   S morgens gebeld , s middags opgelost, top
    - Enkhuizen

    Er is nog nooit zo snel en grondig doorgespoeld

    Zie boven
     - Zaandam

     Snel en deskundig opgelost

     Wij hadden een verstopping van het toilet. De rioolservice was [...]
      - Oostzaan

      Vakwerk!

      Monteur werkte vakkundig en gaf vakkundig advies
       - Alkmaar
       730 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10
      Bel voor een afspraak: